'Ik denk dat Taylor aan de bal nog wel eens de missing link zou kunnen worden'

door Gino Haverkamp 113

Bron De Telegraaf

'Ik denk dat Taylor aan de bal nog wel eens de missing link zou kunnen worden'

door Gino Haverkamp 113

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor is als enige Ajacied opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Mario Been is de rapporteur van dienst en is te spreken over hoe de twintigjarige Ajacied zich liet zien in de tweede helft. De oud-trainer van onder meer Feyenoord en NEC denkt dat Taylor dit seizoen nog kan uitgroeien tot een belangrijke speler in het eerste elftal.

Daley Blind begon zaterdag tegen Fortuna Sittard (2-3 winst) als meest controlerende middenvelder, maar hij voldeed niet. De ervaren Ajacied zakte na rust een linie terug en Taylor verving hem als 'nummer 6', tot tevredenheid van Been. 'Kenneth Taylor bracht in de tweede helft weer rust en lijn in het voetbal van Ajax tegen Fortuna Sittard', klinkt het positief. 'Dat vind ik mooi om te zien, op die leeftijd.'

Volgens Been zou Taylor juist een makkelijk 'slachtoffer' kunnen zijn wanneer het niet loopt. Juist vanwege zijn leeftijd. Hij ziet een grote rol weggelegd voor de tweebenige middenvelder. 'Ik denk dat hij aan de bal wel eens de missing link zou kunnen zijn in dit elftal.'

'Na afloop zag ik dat overal mijn naam stond'

Taylor zelf was direct betrokken bij de gelijkmaker, direct na rust. Een voorzet van hem werd nog maar net aangetikt door Davy Klaassen. 'Davy wilde dat doelpunt graag hebben en ik dacht ook dat hij de 1-1 maakte. Maar na afloop zag ik dat mijn naam overal stond', aldus Taylor tegenover De Telegraaf.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.