'Hij heeft wel de handschoenen opgepakt en laten zien dat hij leert'

door Gino Haverkamp 43

Bron ESPN

'Hij heeft wel de handschoenen opgepakt en laten zien dat hij leert'

door Gino Haverkamp 43

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink vond Calvin Bassey goed spelen tegen sc Heerenveen zondag. Bij de 2-4 zege in Friesland viel het hem op dat de Britse Nigeriaan voetballend goede dingen liet zien. Dat terwijl de zomeraankoop juist bekritiseerd werd om zijn gebrek aan voetballende kwaliteiten.

Vink vond Bassey veel rust uitstralen aan de bal en hij maakte volgens de analist ook de juiste keuzes. 'Ik heb best veel kritiek gehad op Bassey, ook toen hij centraal speelde. We weten allemaal dat hij als linksback helemaal niet goed uit de verf kwam, omdat hij dingen moest doen die hij niet kon', opent hij zijn betoog in het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

Bassey raakte onder trainer John Heitinga in eerste instantie zijn basisplaats kwijt, maar liet tegen NEC en sc Heerenveen een goede indruk achter. Vink denkt dat hij veel geoefend heeft op zijn techniek. 'In de zes maanden dat hij bij Ajax zit hebben ze denk ik veel positiespel met hem geoefend. Hij gaf bijvoorbeeld ook een balletje met de buitenkant van zijn voet. Hij had elke keer de juiste oplossing, ook als hij onder druk werd gezet. Het was gewoon een Bassey waar je mee verder kan gaan. Je hebt niet zoiets van dit gaat fout.'

Respect voor houding Bassey

'Dikke complimenten naar Bassey', besluit Vink, die het knap vindt dat Bassey zich herpakt heeft na een mindere periode waarin de kritiek niet mals was. 'Hij heeft wel de handschoenen opgepakt en laten zien dat hij leert. Dat vind ik echt heel knap en heel leuk voor hem.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.