Hiddink ergerde zich tijdens Ajax - PSV: 'Hebben we als trainer een rol in'

door Jesse ter Haar 16

Bron De Telegraaf

Hiddink ergerde zich tijdens Ajax - PSV: 'Hebben we als trainer een rol in'

door Jesse ter Haar 16

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Guus Hiddink wist niet wat hij meemaakte tijdens het kijken naar de bekerfinale van afgelopen zondag. De voormalig oefenmeester werd tijdens de algemene ledenvergadering van de Coaches Betaald Voetbal uitgeroepen tot bondsridder van de KNVB en daarbij nam hij het woord over de gedragingen tijdens Ajax - PSV.

'Ik zou nooit trainer willen zijn van een team waarvan de spelers zich zo gedragen als die van PSV en Ajax bij de bekerfinale. Ik moet er niet aan denken', vertelt Hiddink - die zelf als trainer actief was bij onder meer PSV, Chelsea, Real Madrid én de nationale teams van onder andere Nederland, Zuid-Korea en Turkije - opgetekend door De Telegraaf.

'Ik erger me bijna nooit aan het voetballen. Maar nu ergerde ik me wezenloos aan het gedrag van de spelers van Ajax en PSV', geeft de 76-jarige in Varsseveld geboren oud-voetballer toe. 'Vooral in de eerste helft was er sprake van misselijk gedrag. De spelers waren alleen maar bezig met vals effectbejag.'

Om dergelijk gedrag niet herhaald voor te laten komen, is Hiddink van mening dat er een rol bij de trainers ligt. 'We moeten deze mooie sport waardig houden. Daar hebben we als trainers ook een rol in. Wij zijn ook debet aan wat er op het veld gebeurt. In een tijd waarin we zaken willen veranderen, geven we in de bekerfinale het slechtste voorbeeld op het veld.'

Hiddink als bondsridder

Tijdens de vergadering wordt Hiddink uitgeroepen tot bondsridder van de KNVB en daarbij komt bondsvoorzitter Just Spee aan het woord over de oefenmeester. 'Met zijn werkwijze en zijn persoonlijkheid heeft hij het aanzien van het Nederlands voetbal in binnen- en buitenland naar een hoger niveau getild. Het is bovendien geweldig om te zien hoe hij zijn kennis en kunde nu doorgeeft als mentor voor een volgende generatie trainers', spreekt hij fraaie woorden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.