'Het is voor hem toch een mooie uitdaging om te ontwikkelen?'

door NielsOpdam 37

Bron RTL7

'Het is voor hem toch een mooie uitdaging om te ontwikkelen?'

door NielsOpdam 37

Bron RTL7

Laatst geüpdatet

Dirk Kuyt denkt dat een overstap naar Newcastle United 'een mooie uitdaging' is voor Marc Overmars. De Ajax-directeur is in beeld als 'sporting director' bij de Engelse club, zo schreef De Telegraaf woensdagavond.

'Als Newcastle United snap ik het wel', begint Kuyt op RTL 7 over het nieuws rondom Overmars. 'Als je kijkt naar wat Marc Overmars voor Ajax gedaan heeft, hoeveel spelers hij verkocht heeft, dan denk ik dat hij bij Ajax in zekere zin ook wel is uitgeleerd... Het is voor hem toch een mooie uitdaging om te ontwikkelen?'

De oud-international vraagt aan presentator Humberto Tan of hij de overstap zou maken als hij Overmars was. 'Hier (bij Ajax, red.) heb je alle vrijheid van de wereld. Je kunt echt je beleid uitzetten. Je kunt spelers kopen en het kan een keer mislukken. Er is wel druk, maar niet zoals daar. Daar moet iedere speler bij wijze van spreken raak zijn, want ze hebben haast.'

'In hoeverre kan het nog beter bij Ajax?'

Ron Vlaar vraagt zich af of Overmars zijn plafond bij Ajax niet al heeft bereikt. 'In hoeverre kan het nu nog beter bij Ajax? Hoe hij dat heeft opgezet... Wellicht dat een nieuwe uitdaging wel goed is.' Tan denkt dat 'zelfstandigheid veel waard is' voor de Ajax-directeur.

Ajax na masterclass tegen Dortmund in top tien CL-kanshebbers!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.