Telegraaf: 'Overmars in beeld bij Newcastle United'

door NielsOpdam 301

Bron De Telegraaf

Telegraaf: 'Overmars in beeld bij Newcastle United'

door NielsOpdam 301

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax-directeur Marc Overmars is in beeld bij Newcastle United, zo meldt De Telegraaf woensdagavond. De Engelse club is overgenomen door steenrijke Arabieren, die Newcastle United net zo groot willen maken als bijvoorbeeld Manchester City.

'Op het moment dat iedere voetballiefhebber tot ver over de grenzen nog nageniet van het volgasvoetbal van de Amsterdammers, weet de leiding van Newcastle dat één man moet worden toegevoegd aan het lijstje met kandidaten dat in aanmerking komt voor een van de moeilijkste en daardoor straks bestbetaalde klussen in de Engelse Premier League', begint De Telegraaf over Overmars, die eerder al in beeld was bij FC Barcelona, Arsenal en Manchester United.

Newcastle United wil Overmars binnenhalen als 'sporting director'. 'Of hij openstaat voor een switch naar Engeland, en juist naar een van de meest kapitaalkrachtige clubs straks in Europa, is niet bekend. De huidige directeur voetbalzaken van Ajax wenst niet te reageren op het nieuws dat hij een van de kandidaten is.' Overmars ligt tot eind 2024 vast in Amsterdam, maar kan ieder moment vertrekken. Hij heeft een opzegtermijn van drie maanden, schrijft het medium.

'Ajax moet hopen dat meerdere grote namen zich zullen melden'

'Waar Ajax op moet hopen is dat meerdere grote namen zich voor de job van sporting director zullen melden in Newcastle en dat andere belangen – in de top van het Engelse voetbal hebben makelaars, die grote spelers in hun stal hebben, grote invloed op het aanstellen van coaches en directeuren – een rol gaan spelen', vervolgt De Telegraaf, dat afsluit met het volgende. 'Voor Overmars zelf lijkt de tijd rijp om een grote move te maken.'

Ajax na masterclass tegen Dortmund in top tien CL-kanshebbers!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties