Henry: 'Ajax van 1995 beste team ooit dat de Champions League won'

door Bart Veenstra 141

Bron CBS Sports Golazo

Henry: 'Ajax van 1995 beste team ooit dat de Champions League won'

door Bart Veenstra 141

Bron CBS Sports Golazo

Laatst geüpdatet

Thierry Henry heeft zich onlangs enorm lovend uitgesproken over het Ajax dat in 1995 de Champions League won. De Arsenal-legende roemt de jeugdopleiding en de speelstijl van de Amsterdamse club.

'Ja, met afstand', zegt Henry bij CBS Sports Golazo, wanneer hem wordt gevraagd of het Ajax van 1995 het beste team is dat de Champions League won. 'Ze hadden destijds veel spelers uit de eigen opleiding', aldus de Franse spits, die vervolgens vrijwel alle uit de jeugdopleiding afkomstige namen - inclusief wisselspelers - opnoemt.

Lof voor Ajax

'Om dat in die tijd te doen - ze speelden drie keer tegen AC Milan - dan ben je voor mij het beste team ooit dat de Champions League won. Het gaat om het aantal spelers uit de jeugdopleiding, de manier hoe ze wonnen en hun speelstijl.'

Henry zelf won de Champions League in 2009 met FC Barcelona. Drie jaar eerder was hij ook al dichtbij de Champions League-winst met Arsenal. De Londenaren verloren toen in de slotfase van FC Barcelona (2-1).

Robert Lewandowski is Sébastien Haller na zijn hattrick tegen RB Salzburg voorbij. Krijg zes keer je inzet als Haller topscorer van de Champions League wordt!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties