Hendriks over nieuwe technisch directeur: 'Denk dat Blind achter de schermen al bezig is'

door Gino Haverkamp 271

Bron Veronica

Hendriks over nieuwe technisch directeur: 'Denk dat Blind achter de schermen al bezig is'

door Gino Haverkamp 271

Bron Veronica

Laatst geüpdatet

Danny Blind zou inderdaad in beeld zijn als beoogd technisch directeur van Ajax, zo meldt Hélène Hendriks in Veronica Inside. De huidige assistent-bondscoach van het Nederlands elftal zou instappen na het WK in Qatar. Hendriks ziet het wel in hem zitten, maar tafelgenoot Johan Derksen is geen fan van Blind.

Hoewel Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar de voornaamste personen binnen Ajax zijn die zich bezighouden met het technische beleid, heeft Ajax sinds het gedwongen vertrek van Marc Overmars begin dit jaar geen officiële technisch directeur meer. Volgens Hendriks is de club wel bezig met een opvolger. 'Ik denk dat ze met Blind bezig zijn. Hij was eens eerder directeur spelersbeleid, in 1999, maar dat ging helemaal niet zo goed.' Blind was in de seizoenen 2008/09 en 2011/12 wel actief als technisch manager van de Amsterdammers.

In de jaargang 2007/08 was hij wél officieel technisch directeur, maar dat was bij Sparta Rotterdam. Wat dat betreft heeft Blind wel bestuurlijke ervaring, ook bij Ajax. Hendriks: 'Hij is verweven met Ajax. Ik denk dat ze met hem bezig zijn en dat hij na het WK het beleid gaat uitvoeren. Daar is hij denk ik achter de schermen al mee bezig.' Hendriks geeft aan dat deze uitspraken niet uit het niets komen. 'Het zijn de geluiden die ik hoor.'

Hendriks en Derksen verschillen van mening over Blind

Hendriks denkt dat Blind een geschikte technisch directeur van Ajax kan zijn, maar tafelgenoot Derksen denkt juist het tegenovergestelde. 'Ik heb Danny nooit een sterke man gevonden. Hij heeft daar niet voor niets de naam van 'scholletje', omdat hij altijd met alle winden meewaait en het sterke wiel kiest. Dat is geen man die het beleid uitzet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.