Ajax nog altijd zonder nieuwe TD: 'Voedt geruchten dat tot na WK wordt gewacht op Blind'

door Bart Veenstra 205

Bron De Telegraaf

Ajax nog altijd zonder nieuwe TD: 'Voedt geruchten dat tot na WK wordt gewacht op Blind'

door Bart Veenstra 205

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Danny Blind gaat na het WK in Qatar mogelijk het technisch beleid bij Ajax uitzetten. Dat schrijft Ajax-watcher Mike Verweij in een analyse op de website van De Telegraaf.

Verweij schrijft dat het een 'gotspe' is dat een beursgenoteerd voetbalbedrijf, met de nadruk op voetbal, negen maanden na het gedwongen vertrek van Marc Overmars nog altijd geen nieuwe technisch directeur heeft. Het zou zo zijn redenen kunnen hebben: 'Het voedt de geruchten dat tot na het WK wordt gewacht op Danny Blind. Dat diens boezemvriend Fred Grim steeds vaker wordt gesignaleerd op De Toekomst versterkt de geluiden dat Blind en consorten vanaf januari het technisch beleid gaan uitzetten.'

Kritiek op Hamstra en Huntelaar

De journalist schrijft vervolgens dat de commissarissen een groot risico hebben genomen. 'Technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar (H2) worden geprezen om hun arbeidsethos, maar zijn simpelweg (nog) geen Overmars en hebben maar een miniem deeltje van diens grote internationale netwerk. Bovendien zijn zij – door hun status binnen de club – veel minder daadkrachtig dan de opgestapte directeur. En waar Overmars een twee-eenheid vormde met hoofd scouting Henk Veldmate, daar varen Hamstra en Huntelaar vooral hun eigen koers. Nog zonder succes', is Verweij duidelijk in zijn oordeel.

Naast Hamstra en Huntelaar zullen ook directieleden Edwin van der Sar (algemeen) en Susan Lenderink (financieel) aan het einde van het seizoen moeten worden afgerekend op hun daden. 'Maar er staat met de landstitel ruim veertig miljoen euro op het spel. En voorlopig staan de seinen op rood en blijkt het onverstandig geweest Hamstra, Huntelaar, Van der Sar en Lenderink de portemonnee van de club in handen te geven.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.