Gullit kijkt niet gek op van minder seizoen Ajax: 'Overkomt de beste clubs'

door Jesse ter Haar 68

Bron De Telegraaf

Gullit kijkt niet gek op van minder seizoen Ajax: 'Overkomt de beste clubs'

door Jesse ter Haar 68

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ruud Gullit kijkt er niet gek van op dat Ajax een minder seizoen beleeft, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. De oud-topvoetballer merkt op dat meerdere grote clubs een dergelijk jaar meemaken en zo dus ook Ajax. Een echte reden tot paniek lijkt er zodoende nog niet aanwezig.

'Ajax stelde het meest teleur van iedereen in Europa', oordeelt Gullit - voormalig international van het Nederlands elftal - wel in de krant. 'Zo’n seizoen kan en mag er eens tussen zitten, hoe moeilijk ze dit ook kunnen accepteren in Amsterdam. Maar het is AC Milan overkomen in Italië en Liverpool voor de komst van Jürgen Klopp in Engeland en Manchester United is lang weggeweest na het vertrek van Sir Alex Ferguson.'

Zijn conclusie mag dan ook duidelijk zijn: geen enkele club kent een historie zonder tegenslagen. Het is echter de vraag hoe (snel) je er als club weer bovenop weet te komen. 'Het overkomt de beste clubs van de wereld. Alleen lig je dan direct veel meer onder vuur dan welke andere club ook in je land omdat je nu eenmaal de grootste bent en de rijkste historie hebt', stelt de voormalig speler van onder meer AC Milan.

Werk aan de winkel bij Ajax

Gullit zal de situatie van Ajax in de komende tijd met nieuwsgierigheid volgen, zo vertelt hij. Er is immers werk aan de winkel in Amsterdam en dat in meerdere geledingen van de club. 'Ik ben benieuwd wat Ajax gaat doen en of, en hoe snel ze dit kunnen oplossen. Aanhaken is sportief en financieel noodzakelijk', is Gullit van mening. 'Belangrijk wordt dat de rust terugkeert bij Ajax, en daarvoor moet het goed zitten in de top. Lukt dat niet, dan kan je onmogelijk verwachten dat het op lagere niveaus binnen de club wel florissant gaat.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.