Groningers bezorgd: 'Cassierra niet goed genoeg'

door Bart Veenstra 17

Groningers bezorgd: 'Cassierra niet goed genoeg'

door Bart Veenstra 17

Laatst geüpdatet

De journalisten rondom FC Groningen hebben sterke twijfels bij de kwaliteiten en persoonlijkheid van Mateo Cassierra. De spits wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan de Groningers, maar echt overtuigen deed hij nog niet. Tegen Feyenoord werd hij zondagmiddag in de rust alweer gewisseld.

'Dat had na een halfuur ook wel gekund', is clubwatcher Jan Veenhof van mening in gesprek met RTV Noord. 'Het lijkt wel alsof hij zich nog niet helemaal thuis voelt bij FC Groningen.' William Plomp - verslaggever bij Dagblad van het Noorden - denkt dat de instelling van Cassierra ook niet de juiste is. 'Het wordt de hele tijd als excuus aangedragen dat Cassierra zich nog moet wennen, maar hij is inmiddels al twee jaar in Nederland. Op een gegeven moment moet je toch wel gewend zijn, lijkt me. Het geeft ook de indruk dat hij er niet echt zijn best voor doet om te acclimatiseren.'

Stefan Bleeker, journalist van RTV Noord, vindt Cassierra 'gewoon niet goed genoeg'. 'Als hij een beetje de ruimte heeft en de tijd krijgt, dan kan hij het wel. Het viel mij op de training al op dat Cassierra er vaak in zijn eentje bij loopt, zijn hoofd wat naar beneden. Een beetje een einzelganger.'

Cassierra werd in de zomer van 2016 door Ajax overgenomen van Deportivo Cali. Bij Ajax wist hij in zijn eerste twee seizoenen nog niet door te breken in de hoofdmacht en mede om die reden is hij dit seizoen verhuurd aan FC Groningen.

Shop hier jouw cadeaus voor de feestdagen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.