Fred Rutten ziet in Ten Hag ideale opvolger De Boer

door Melle Goekoop 36

Fred Rutten ziet in Ten Hag ideale opvolger De Boer

door Melle Goekoop 36

Laatst geüpdatet

Fred Rutten ziet in Erik ten Hag een goede opvolger van bondscoach Frank de Boer. Oranje stelde zondagavond teleur tegen Tsjechië en werd in de achtste finale van het EK uitgeschakeld. Het spel was daarnaast ook niet goed en dat brengt de positie van De Boer aan het wankelen.

Rutten weet niet of hij zelf De Boer wil opvolgen. 'Als ik ga kijken welke bondscoaches we hebben gehad: Van Gaal, Hiddink, Van Marwijk, die hebben een aardige palmares', vertelt hij in de VI liveshow. 'Ik heb een keer een beker gewonnen en that's it. Dus in de beeldvorming staat niet iedereen te trappelen om Fred Rutten bondscoach te maken.'

Het zou voor Rutten natuurlijk wel een eer zijn, als de KNVB hem zou bellen. 'We zijn allemaal een beetje ijdel. Maar voorlopig zit er nog een bondscoach. Ze gaan nu evalueren en keuzes maken, of hijzelf of bond. Maar het wordt wel heel kortdag. Als je heel objectief gaat kijken: in september wacht Noorwegen. Dat is snel, hè. Dan kan je de boel wel op de schop gooien, maar dat is een lastig verhaal hoor', aldus Rutten.

Ten Hag 

Rutten weet wel wie de ideale kandidaat is voor het ambt: Erik Ten Hag. 'Die zal het niet gaan doen, maar voor mij is Ten Hag een goede optie', voegde hij toe. Rutten weet dat het voor de KNVB erg lastig zal zijn om Ten Hag te overtuigen naar Zeist te komen, maar het kan snel gaan in de voetballerij. 'Dat weten we allemaal', gaat Rutten verder. 'Als hij niet presteert, vliegt hij er ook uit.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.