Endt ziet in Arnesen nieuwe directeur voetbalzaken: 'Heeft het Ajax-DNA'

door Bart Veenstra 90

Bron Voetbalzone

Endt ziet in Arnesen nieuwe directeur voetbalzaken: 'Heeft het Ajax-DNA'

door Bart Veenstra 90

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

David Endt ziet in Frank Arnesen een geschikte technisch directeur voor Ajax. Volgens de voormalig teammanager van de Amsterdamse club beschikt de Deen over het talent, de ervaring en het netwerk die een technisch directeur nodig heeft.

Op dit moment voeren technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar het technische beleid bij Ajax uit, al denkt Endt dat daar verandering in gaat komen. 'Met alle respect voor Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar (het huidige technische duo, red.), die het hebben moeten doen in moeilijke omstandigheden. Het is niet eenvoudig en niet een vak wat je van de ene op de andere dag in je vingers hebt. Enig talent is aan te bevelen, maar het heeft ook een enorm netwerk nodig. Dat is een kwestie van jaren', zegt Endt tegenover Voetbalzone.

Arnesen heeft het Ajax-DNA

Arnesen, die als speler uitkwam voor Ajax, voldoet aan het profiel om bij Ajax technisch directeur te zijn, zo zegt Endt. De Deen was tot voor kort werkzaam bij Feyenoord, maar vanwege een bacteriële infectie in zijn knie vertrok hij daar. 'Bij Feyenoord heeft Arnesen fundamenteel goed werk verricht', zegt Endt. 'Daar profiteert Feyenoord op dit ogenblik nog van. Hij heeft bij grote clubs (onder meer Chelsea en Tottenham Hotspur, red.) gewerkt, dus dat netwerk is er wel. En hij heeft het Ajax-DNA. Ook omdat hij de club kent, past hij makkelijk in het geheel.'

De vraag is wel of Arnesen het zelf ziet zitten om aan de slag te gaan bij Ajax. De Deen is hersteld van zijn knieprobleem, dus aan zijn gezondheid zou het niet hoeven liggen. 'Als ik hem goed ken – en ik ken hem redelijk goed – ligt het ook niet aan zijn gebrek aan ambitie. Maar misschien heeft hij na deze laatste ervaring gedacht dat het tijd is om helemaal niets te doen. Maar hij is door en door een voetbalbeest, hij volgt voetbal altijd. Dat kan Ajax goed gebruiken', besluit Endt.

Ajax zoekende naar nieuwe directeur voetbalzaken

Ajax is al langer zoekende naar een nieuwe directeur voetbalzaken. Algemeen directeur Edwin van der Sar liet eerder deze week bij Rondo nog weten dat de club binnen twee maanden duidelijkheid wil hebben. Onder meer de naam van Liverpool-directeur Julian Ward werd genoemd, al zou hij - volgens de media in Engeland - een jaar lang na zijn vertrek bij Liverpool niet aan de slag mogen bij een andere club.

Verwacht jij dat Ajax ten koste van FC Twente de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt? Zet in en terug als Ajax doorgaat!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.