Derksen over Promes: 'Hij is een notoire leugenaar'

door Bas Velzel 14

Bron VI Vandaag

Derksen over Promes: 'Hij is een notoire leugenaar'

door Bas Velzel 14

Bron VI Vandaag

Laatst geüpdatet

Johan Derksen heeft een duidelijke mening over de gelekte telefoongesprekken van Quincy Promes. Uit de gesprekken die door Nieuwsuur dinsdagavond naar buiten zijn gebracht, blijkt dat Promes heeft bekend zijn neef te hebben gestoken en hem zelfs wilde doodsteken.

'Het ernstigste is natuurlijk dat hij al afgeluisterd werd. Je wordt blijkbaar alleen afgeluisterd als je bij ernstige criminaliteit betrokken bent', liet Derksen bij VI Vandaag weten. Derksen denkt dat de advocaat van de Spartak Moskou aanvaller, Gerard Spong, gaat proberen te bewijzen dat de bewijslast tegen Promes op een verkeerde manier is verzameld. 'Zoiets zal het wel worden', aldus Derksen.

Eén ding is volgens Derksen wel zeker. 'Als je nu die beelden ziet dat hij alles categorisch ontkent, dan is het een notoire leugenaar.' Volgens hem is het voor de aanvaller klaar om nog aan de slag te gaan in de Eredivisie. 'Ik denk niet dat ooit nog in Nederland een club aan die jongen begint.'

Telefoongesprekken van Promes

Nieuwsuur kwam dinsdagavond met telefoongesprekken van Promes na het incident naar buiten. De gesprekken zouden gaan tussen de speler en zijn vader en later ook nog met zijn moeder en tante. Aan zijn vader zou hij gevraagd hebben waarom hij tussen de twee sprong. 'Je hebt zijn leven gered. Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?', zou hij hebben gezegd.

Ook met zijn moeder en tante zou Promes zijn actie hebben besproken. Nadat hij erachter komt dat hij het slachtoffer in zijn been heeft geraakt, is zijn vermeende reactie 'dan heeft hij nog geluk', waarna hij 'in zijn nek', zou hebben gezegd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.