Derksen kritisch: 'Iedereen die er enigszins mee te maken heeft gehad, moet weg'

door Bart Veenstra 73

Bron Vandaag Inside

Derksen kritisch: 'Iedereen die er enigszins mee te maken heeft gehad, moet weg'

door Bart Veenstra 73

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Ajax moet zo snel mogelijk afscheid nemen van 'al die buitenstaanders', zo laat Johan Derksen weten bij Vandaag Inside. De analist geeft aan dat de Amsterdamse club weer geleid moet worden door Ajacieden, aldus de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International.

Bij Vandaag Inside gaat het over de problemen van Ajax en over de vele miljoenen euro's (115 miljoen euro) die in de afgelopen werden uitgegeven aan nieuwe spelers. Ondanks de vele nieuwe spelers staat Ajax laatste in de competitie en dus zijn de zorgen groot. Die zorgen zijn er ook buiten het veld, zo vindt Derksen. 'Weet je wat Ajax hiervan moet leren? Er zitten twee dames (Georgette Schlick, Annette Mosman, red.) en allerlei hotemetoten die best verstand van zaken zullen hebben op bepaalde vlakken in de Raad van Commissarissen...', zegt Derksen, die ook 'zo'n gozer van het IOC' (Maurits Hendriks, red.) benoemt.

'Laat Ajax in godsnaam geleid worden door Ajacieden'

'Maar laat Ajax in godsnaam geleid worden door Ajacieden', is Derksen van mening. 'In die club zitten écht goede mensen die die club kunnen leiden, zo is het vroeger ook altijd gegaan. Maar al die buitenstaanders hebben er onder leiding van die publiciteitsgeile Pier Eringa (voormalig voorzitter van de rvc, red.) een grote teringzooi van gemaakt. Iedereen die er enigszins mee te maken heeft gehad, moet weg.'

Onder leiding van John van 't Schip moet Ajax nu de weg omhoog gaan inzetten. Derksen heeft daar zo zijn mening over. 'Hij moet nu tegen een serie clubs uit het rechterrijtje, dus ze zullen best wel een keer gelijkspelen en een keer winnen', aldus Derksen, die zag dat Van 't Schip mikt op plek vijf. 'Dat moet ik nog zien', zegt de analist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.