Derksen blij voor lachende Van 't Schip: 'Dit is de beste remedie voor hem'

door Jesse ter Haar 27

Bron Vandaag Inside

Derksen blij voor lachende Van 't Schip: 'Dit is de beste remedie voor hem'

door Jesse ter Haar 27

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Johan Derksen is blij voor John van 't Schip, zo laat hij blijken bij Vandaag Inside. Hij ziet plezier bij de oefenmeester van Ajax en dat vindt hij erg belangrijk gezien de periode van rouw waar Van 't Schip nog altijd doorheen gaat.

De periode van rouw heeft alles te maken met het overlijden van zo'n drie weken geleden van de vrouw van de Ajax-trainer. Van 't Schip trok met zijn kinderen naar het buitenland om het verlies te verwerken en kwam vervolgens, met nadrukkelijke goedkeuring van zijn vrouw, terug naar Nederland om 'zijn' Ajax te helpen. Overigens niet alleen het Ajax van Van 't Schip, maar ook van zijn vrouw, die gek was van de club.

Na twee trainingen met de selectie van Ajax stond Van 't Schip tegen FC Volendam voor zijn eerste wedstrijd met de Amsterdammers. Er was frisheid te bespeuren in de Johan Cruijff ArenA en dat viel ook Derksen op. 'FC Volendam was ook wel erg slecht', vertelt hij nog wel. 'Ik vond het heel leuk voor John van ’t Schip. Dit is de beste remedie om hem door zijn rouwproces heen te krijgen. Ik zag hem lachen, dat is op zich al een wonder.' Verder is Derksen te spreken over de mentaliteit van de spelers, die voor Van 't Schip door het vuur gingen. 'Dat helpt zeker. Ze hebben een uitstekende instelling getoond.'

Ajax - sc Heerenveen

Oud-voetballer René van der Gijp zag Ajax donderdag tegen FC Volendam een alles-of-niets-wedstrijd spelen. Het moest en zou gaan gebeuren tegen de club uit het vissersdorp. 'Je zag bij de spelers dat het nu echt moest gebeuren. Als je nu nog gelijkspeelt tegen FC Volendam of verliest, dat kan echt niet. De opluchting was groot. Als ze van sc Heerenveen winnen, breken ze het stadion af', vertelt hij met een lach.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.