De Mos ziet zwakke punt van Ajax en PSV: 'Daar zijn ze enorm kwetsbaar'

door Timo Suur 30

Bron Eindhovens Dagblad

De Mos ziet zwakke punt van Ajax en PSV: 'Daar zijn ze enorm kwetsbaar'

door Timo Suur 30

Bron Eindhovens Dagblad

Laatst geüpdatet

Aad de Mos is van mening dat PSV aankomende zondag de favoriet is in de topper tegen Ajax. Beide teams hebben zwakke punten, maar de Eindhovenaren hebben het thuisvoordeel en zijn sterk met standaardsituaties. De ontmoeting tussen Ajax en PSV is belangrijk in de strijd om Champions League-voetbal. Beide teams staan nu op 62 punten, maar de Amsterdammers hebben het voordeel in doelsaldo.

'PSV en Ajax hebben allebei zwakke punten', zo begint de analist bij het Eindhovens Dagblad. 'Kijk maar naar de verdediging. Daar zijn ze enorm kwetsbaar.' De Mos zou zijn geld inzetten op PSV. Hij wijst hierbij als eerst naar het verleden. 'PSV heeft natuurlijk de Johan Cruijff Schaal gepakt ten koste van Ajax en in de competitie zeer overtuigend gewonnen in de Johan Cruijff Arena.'

Vervolgens gaat De Mos in op de kwaliteiten en zwaktes van beide teams. 'PSV is goed met spelhervattingen', zo begint de analist. 'Dat is tegen Ajax van belang, want die hebben weinig koppers.' Hij denkt dat PSV ook het thuisvoordeel heeft in deze belangrijke wedstrijd. 'Het is de wedstrijd van bijna veertig miljoen euro, hè', zo verwijst De Mos naar de strijd om Champions League-voetbal. 'Dit is dé belangrijkste wedstrijd.'

'Ajax heeft moeite met lopende spelers'

De Mos denkt dat PSV er verstandig aan doet om Guus Til op te stellen tegen Ajax. 'Dat is een levensgevaarlijk wapen, want Ajax heeft moeite met lopende spelers', zo zegt de analist. Hij voorspelt een zakelijke overwinning voor de Eindhovenaren. 'PSV wint met 3-1.' Ajax en PSV ontmoeten elkaar zondagmiddag 23 april om 14.30 uur in het Philips Stadion. Eerder dit seizoen waren de Eindhovenaren tweemaal te sterk voor de Amsterdammers. In de Johan Cruijff Schaal wisten ze met 3-5 te winnen en ook in de Eredivisie bleken ze te sterk: 1-2. Ajax moet komende zondag Edson Álvarez missen door een schorsing en Devyne Rensch en Mohammed Kudus zijn nog onzeker in verband met blessures.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.