'De Ligt is Van Basten van de verdedigers'

door sammekors 16

'De Ligt is Van Basten van de verdedigers'

door sammekors 16

Laatst geüpdatet

John de Wolf, oud-speler van onder meer Feyenoord en FC Groningen, is lovend over Matthijs de Ligt. De pas achttienjarige verdediger ontwikkelt zich stormachtig bij Ajax en dat is De Wolf opgevallen, zo blijkt in het Algemeen Dagblad.

De Wolf ziet De Ligt als een groot talent centraal achterin en denkt dat hij net als Virgil van Dijk en Stefan de Vrij kan uitgroeien tot een wereldtopper. 'De Ligt gaat daar ook komen. Een natuurtalent. Wat Marco van Basten was als aanvaller, dat vind ik De Ligt als verdediger. Dergelijke spelers worden niet jaarlijks geboren.'

De Ligt is bezig aan een superseizoen in Amsterdam. Na zich vorig jaar tot jongste basisspeler ooit in een Europese finale te hebben gekroond, groeide dit seizoen al uit tot vaste en dragende kracht van Ajax. De Ligt was zelfs al enkele wedstrijden aanvoerder van de Amsterdammers en heeft ondertussen ook al een vaste plek in de basis van Oranje veroverd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.