De Jong ziet Ten Hag als manager van Manchester United: 'Heeft vers bloed nodig'

door Bart Veenstra 6

Bron beIN Sports

De Jong ziet Ten Hag als manager van Manchester United: 'Heeft vers bloed nodig'

door Bart Veenstra 6

Bron beIN Sports

Laatst geüpdatet

Nigel de Jong denkt dat Erik ten Hag een geschikte kandidaat is om de nieuwe manager van Manchester United te worden. Wel zegt de oud-Ajacied dat Ten Hag flink wat werk te verrichten heeft bij de Engelse topclub.

Net als Ajax werd ook Manchester United dinsdagavond uitgeschakeld in de Champions League. De Engelsen gingen met 0-1 onderuit tegen Atlético Madrid. Richting het komende seizoen is het bovendien de vraag of Manchester United opnieuw in de Champions League zal uitkomen. 'Elke manager die bij een nieuwe club komt, heeft versterkingen nodig. Vers bloed. Dat is een feit', aldus De Jong bij beIN Sports.

'Als Ten Hag in de zomer komt, kan hij ook al zijn aanpassingen doorvoeren', gaat De Jong verder. 'Wanneer hij in de winter zou komen, wordt dat lastiger. En vers bloed betekent niet dat een groot gedeelte van de selectie direct moet vertrekken, maar hij moet dan eerlijk naar hen zijn. Dan begint iedereen op nul.'

Ten Hag beter dan Ralf Rangnick?

Op dit moment is Ralf Rangnick de interim-manager van Manchester United. De Jong krijgt de vraag of Ten Hag een betere optie is dan de Duitser. 'Dat is lastig voor mij om te zeggen. Ik ken Rangnick daar niet goed genoeg voor. Wat ik wel weet, is dat Ten Hag van voetbal houdt. Hij is gek op het spelletje, is er de hele dag mee bezig. Hij houdt ervan om met spelers te praten. Als een speler zich niet goed voelt, ziet hij dat erg snel.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.