Stam stuurt aan op vertrek Ten Hag: 'Hij moet deze stap voorwaarts zetten'

door Bart Veenstra 35

Bron Tuttomercatoweb

Stam stuurt aan op vertrek Ten Hag: 'Hij moet deze stap voorwaarts zetten'

door Bart Veenstra 35

Bron Tuttomercatoweb

Laatst geüpdatet

Jaap Stam is van mening dat Erik ten Hag Ajax na dit seizoen moet verlaten voor een club in het buitenland. Daarbij wordt al snel Manchester United, een club waar Stam in het verleden voor speelde, genoemd.

In gesprek met Tuttomercatoweb gaat Stam in op de nabije toekomst van Ten Hag. 'Ten Hag doet het erg goed bij Ajax, hij maakt het team tot een lastige tegenstander voor iedereen in Europa en Nederland', is de oud-verdediger lovend. 'Bij Ajax heeft hij uiteraard het geld om het team te laten groeien met jonge spelers. Voor hem zou Manchester United anders zijn dan wat hij in Nederland meemaakt.'

Vertrekt Ten Hag naar Manchester United?

Stam denkt dat het na dit seizoen voor Ten Hag het juiste moment is om Ajax te verlaten. 'Hij moet deze stap voorwaarts in zijn carrière zetten. Bij Manchester United spelen ze niet altijd goed, ze zouden de wedstrijden meer moeten domineren, ik denk dat ze meer moeten doen. Ik hoop dat de club volgend seizoen betere keuzes maakt, ze moeten weer aan de top komen.'

Ten Hag is inmiddels vier jaar werkzaam als trainer van Ajax. Met de Amsterdamse club werd hij kampioen in 2019 en 2021, terwijl hij in het afgebroken coronaseizoen (2020) als nummer één eindigde. Dit seizoen maakt Ajax nog altijd kans op de nationale dubbel, terwijl de club nog altijd actief is in de Champions League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.