De Boer: 'Appie wilde uit alles lering trekken'

door giobelloni 8

De Boer: 'Appie wilde uit alles lering trekken'

door giobelloni 8

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer spreekt in een interview met Playboy over zijn relatie met Abdelhak Nouri. De oud-speler en jeugdtrainer heeft op de toekomst jarenlang met Appie samengewerkt.

‘Hij was 14 jaar toen ik voor het eerst training aan hem gaf. Ik had meteen al een zwak voor die jongen. Hij was niet alleen een supertalent maar ook een supersympathieke jongen. Hij wilde ook voortdurend het fijne weten van bepaalde sleutelmomenten uit mijn voetballoopbaan. Je merkte aan alles dat hij hieruit lering wilde trekken voor zijn latere voetbalcarrière', aldus De Boer.

In het interview erkent hij ook dat Marokkaanse voetballers bij Ajax vaak niet het eerste halen, maar dat Appie een uitzondering zou zijn geweest. ‘Ja, bij Appie dacht ik meteen: laat jij nou de eerste Marokkaanse Nederlander van Ajax zijn die de wereldtop gaat bereiken. Ik weet niet precies waarom jongens met een Marokkaanse achtergrond bijna nooit de internationale top halen. Dat heeft toch vermoedelijk iets met de cultuur te maken.’

De Boer zegt dat hij zelf Marokkaanse jongens mee heeft gemaakt die veel talent hadden, maar niet de juiste instelling hadden. ‘Die willen de kapitein zijn van de groep. En als het dan even tegenzit, gooien ze de kont tegen de krib. Vervolgens krijgt alles en iedereen de schuld, maar aan henzelf ligt het nooit. Zo was Appie absoluut niet. Die bleef kritisch naar zichzelf kijken en bleef geduldig wachten op zijn kans om het eerste van Ajax te halen. Dat maakt het allemaal extra triest. Appie Nouri had een wereldtopper kunnen worden, een wereldgozer was hij al.’

Speel je graag met de kerstboom van Adriaanse? Speel dit voetbal-spel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.