'Dan kan Van der Sar beter zijn mond houden'

door Gino Haverkamp 15

'Dan kan Van der Sar beter zijn mond houden'

door Gino Haverkamp 15

Laatst geüpdatet

Wat Willem van Hanegem betreft mag de Ajax-directie de komende tijd wel pas de plaats maken wat betreft het zich hard maken voor een Klassieker met uitsupporters. De uit de hand gelopen jeugdwedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 is de hoofdreden.

Als vergelijking gebruikt de oud-international een ontmoeting met Frenkie de Jong, die afgelopen vrijdag een doorgeefring kreeg van Van Hanegem op een evenement bij ASV Arkel, de oude club van De Jong. In zijn ogen is de Ajacied een normale jongen, iets wat veelzeggend is. 'Want als je tijdens een jeugdwedstrijd, want dat was het, besluit om de familie en vrienden van de tegenstander aan te vallen, dan ben je niet normaal. Het gebeurde bij Ajax tegen Feyenoord, bij de kampioenswedstrijd in de competitie van de hoogste jeugd. Treurig gewoon', schrijft hij in het Algemeen Dagblad.

Daarbij haalt Van Hanegem licht uit naar de directie van Ajax en in het bijzonder naar Edwin van der Sar. 'De directie van Ajax zocht afgelopen seizoen een paar keer de publiciteit om duidelijk te maken dat bij de Klassieker in de Kuip weer fans van hun club aanwezig moeten zijn. Als je dan zelf, op eigen terrein, al niet kan zorgen dat die honderd raddraaiers wegblijven bij een jeugdwedstrijd, kun je beter je mond houden als Edwin van der Sar.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.