Blind ziet vaak onwaarheden voorbijkomen: 'Je wilt mensen laten weten hoe het echt zit'

door Timo Suur 48

Bron FC Afkicken

Blind ziet vaak onwaarheden voorbijkomen: 'Je wilt mensen laten weten hoe het echt zit'

door Timo Suur 48

Bron FC Afkicken

Laatst geüpdatet

Daley Blind heeft vaak de neiging om naar buiten te treden als er onwaarheden worden gebracht door media. Hij beseft echter dat het een onmogelijke opgave is om te winnen van de media. Siem de Jong is op zijn beurt van mening dat het belangrijk is dat sporters een eigen platform hebben om hun verhalen te vertellen omtrent bepaalde zaken.

'Soms komen er dingen voorbij die zover van de waarheid liggen, dat je handen wel beginnen te jeuken', begint Blind - die nog op zoek is naar een nieuwe werkgever - in de podcast Football is Life van FC Afkicken. 'Je wilt mensen laten weten hoe het echt zit. Het probleem is vaak dat je dan één keer je zegje doet, maar de mensen op televisie zitten er drie keer in de week en daar kun je nooit van winnen.'

'Op die manier blijf je dan bezig en dan kiezen spelers toch vaak om het maar te accepteren, aan de kant te schuiven en gewoon weer te focussen op wat je moet doen', vervolgt de voormalig speler van Ajax zijn verhaal. De Jong vindt het belangrijk dat er op korte termijn spelers zijn die zelf naar buiten kunnen brengen hoe bepaalde zaken in elkaar steken. 'Anders blijf je afhankelijk van de vragen van de journalist of hoe het wordt opgeschreven.'

De Jong vindt dat atleten een eigen platform moeten hebben

De Jong is van mening dat atleten een eigen platform moeten nemen en hebben om naar buiten te treden over bepaalde zaken in de sportwereld. 'Ik vind het wel belangrijk dat er straks actieve spelers zijn die naar buiten kunnen brengen hoe bepaalde zaken in het voetbal worden opgepakt. Ik denk wel dat er een trend is waarbij atleten en sporters een eigen platform nemen en hebben. Ik denk wel dat het belangrijk is dat je de verhalen van de atleten zelf ook kan horen', besluit De Jong.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.