Blind had veel aan steun van zijn vader: 'Hij gaf mij heel veel kracht om door te gaan'

door Timo Suur 17

Bron FC Afkicken

Blind had veel aan steun van zijn vader: 'Hij gaf mij heel veel kracht om door te gaan'

door Timo Suur 17

Bron FC Afkicken

Laatst geüpdatet

Daley Blind heeft veel steun gekregen van zijn vader Danny Blind in de periode van zijn hartproblemen. Op 10 december 2019 ging het mis voor de verdediger in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia. Hij zakte in elkaar en er wachtte een lange revalidatie voor de voormalig speler van Ajax.

Blind kan zich het moment in de wachtkamer van het ziekenhuis nog goed herinneren. 'Iedereen was op dat moment erg emotioneel over eventueel slecht nieuws dat er aan zat te komen dat ik misschien niet meer kon voetballen', vertelt de oud-Ajacied - die nog geen keuze heeft gemaakt over zijn voetbaltoekomst - in de podcast Football is Life van FC Afkicken. 'De enige die daar heel erg pragmatisch naar keek was mijn vader.'

'Hij vroeg het hemd van het lijf van de artsen om maar één opening te vinden waar het nog mogelijk was. Dat gaf mij op dat moment heel veel kracht om door te gaan en niet op te geven', vervolgt Blind zijn verhaal. Zijn vader, Danny Blind, is van mening dat je altijd de grens op moet zoeken. 'Bij moeilijke beslissingen moet je naar het randje toe, maar niet eroverheen. Dat was ook wat ik op dat moment tegen de dokter zei: zoek naar de mogelijkheden binnen de grenzen van het mogelijke, maar ga er niet overheen. Het gaat om een leven en heel ver daarnaast om het voetballeven. Maar goed, ik ben dan wel op zoek naar oplossingen.'

Blind heeft lessen geleerd voor de rest van zijn leven

In de periode van zijn hartproblemen heeft Blind veel gehad aan de steun van zijn vader. Hij heeft veel geleerd van het moment in het ziekenhuis. Hij haalt er lessen uit voor de rest van zijn leven. 'Je hebt soms een hele emotionele kant nodig, maar af en toe ook een pragmatische blik om te beseffen hoe het werkt', zo concludeert de voormalig speler van Ajax.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.