Blind verwacht zoon niet als aanvoerder: 'Ik zie hem niet als een absolute leider'

door Melle Goekoop 5

Bron NOS

Blind verwacht zoon niet als aanvoerder: 'Ik zie hem niet als een absolute leider'

door Melle Goekoop 5

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Danny Blind ziet zijn zoon Daley niet als een absolute leider. Danny was zelf in de jaren negentig aanvoerder van Ajax en won elk denkbare prijs met de Amsterdammers, maar was in die jaren ook aanvoerder van Oranje. Zijn zoon Daley wordt op dit moment gezien als een van de dragende krachten binnen het huidige Oranje voor het komende EK.

'Ik zie hem niet als een absolute leider', vertelt de oud-bondscoach aan de NOS. 'Maar wel als iemand waar jongere spelers naar kijken en luisteren.' Toch ziet hij enige eigenschappen van een goede aanvoerder terug bij zijn zoon. 'Ja, tuurlijk herken je altijd een aantal kwaliteiten. Kijk, Daley is nog niet een speler die direct met z'n vuist op tafel slaat, of spelers krachtig corrigeert. En hij is 31, dus dat moet dan snel komen', lacht Blind.

Dit EK verwacht Blind dat er vanzelf nieuwe leiders zullen gaan opstaan.' Als je een heel ervaren groep hebt, hoef je daar minder aandacht aan te besteden. Maar deze groep heeft veel jonge spelers die nog nooit een EK of WK hebben gespeeld. Ze moeten het echt met elkaar doen. Ook als er niet genoeg leiders zijn, komen ze tijdens zo'n toernooi altijd bovendrijven.'

Bestel de nieuwste trainingscollectie van Ajax in de online fanshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties