Blind en Tadić kregen boodschap mee: 'Dat hun einde eraan komt'

door Bart Veenstra 116

Bron Vandaag Inside, De Telegraaf

Blind en Tadić kregen boodschap mee: 'Dat hun einde eraan komt'

door Bart Veenstra 116

Bron Vandaag Inside, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder heeft voorafgaand aan het seizoen aan Daley Blind en Dusan Tadić uitgelegd dat zij niet altijd zeker zijn van een basisplaats bij Ajax. Dat vertelt Valentijn Driessen bij Vandaag Inside. Blind kwam eerder dit seizoen op de bank terecht en is inmiddels transfervrij vertrokken naar Bayern München.

De Telegraaf had dinsdag een uitgebreid interview met Schreuder, waarvan een deel al is verschenen. Daarin gaf de trainer te kennen dat hij er spijt van heeft dat hij geen afscheid heeft genomen van Blind. Daarnaast heeft Schreuder er vertrouwen in dat hij het tij kan keren bij Ajax. 'Hij gaat het bijltje er nog niet bij neerleggen', zegt Driessen.

Dat Schreuder en Blind op een gegeven moment geen goede relatie meer met elkaar hadden, lijkt inmiddels geen geheim meer. 'Schreuder heeft aan de voorkant, toen Wijndal werd gehaald, met Blind gesproken. Hij heeft gezegd dat er een moment kon komen, dat hij hem toch zou gaan wisselen.'

Tadić kreeg dezelfde boodschap als Blind

René van der Gijp vraagt zich af of er ook zo'n gesprek met Tadić is geweest toen Steven Bergwijn overkwam van Tottenham Hotspur. Driessen geeft aan dat dat het geval is geweest. 'Met Tadić zijn ze gaan schuiven, omdat Antony wegging. Het is wel zo dat deze spelers weten dat hun einde eraan komt. Dat is aan de voorkant met ze overlegd.'

Tot slot laat Driessen weten dat Ajax en Blind op financieel gebied goed uit elkaar zijn gegaan. 'Blind heeft de rest van zijn salaris over dit seizoen meegekregen', zegt Driessen. Het zou neerkomen op een bedrag van zo'n 2,5 miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.