Berghuis ontvangt kritiek: 'Dat vind ik echt schokkend om te zien'

door Timo Suur 85

Bron ESPN

Berghuis ontvangt kritiek: 'Dat vind ik echt schokkend om te zien'

door Timo Suur 85

Bron ESPN

Kees Luijckx heeft met verbazing gekeken naar Steven Berghuis tijdens de wedstrijd tussen Ajax en FK Bodø/Glimt. De aanvaller scoorde diep in de blessuretijd de gelijkmaker voor de Amsterdammers, maar de analist is niet te spreken over zijn spel tegen de Noren.

'Of het nu een kwestie van niet kunnen, of niet willen is. Het loopt totaal niet', begint verslaggever Mark van Rijswijk bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Luijckx wil meteen iets toevoegen aan de woorden van Van Rijswijk. 'Het is niet willen, Mark. Ik heb gister Berghuis gezien, en ik vind het schrikbarend om te zien hoe hij erbij loopt zonder bal.'

Luijckx zag dat Berghuis op 'briljante wijze' de gelijkmaker wist binnen te schieten in de 97ste minuut. Hierdoor kwam Ajax terug van een 2-0-achterstand. 'Het lijkt mij lastig voor een trainer. Enerzijds beslist hij een wedstrijd voor je, anderzijds verneukt hij hoe je als team samen wil gaan spelen. Mag ik dat zeggen?', is de analist hard voor de prestaties van Berghuis.

'Hij is bijna cynisch geworden door de manier hoe het gaat bij Ajax'

'Het woord ‘verneuken’ moet ik even terugnemen', vervolgt Luijckx even later, maar hij was nog niet uitgepraat over de manier van spelen van Berghuis. 'Je kunt het op een gegeven moment niet meer willen, dat merk ik bij Berghuis', legt de oud-voetballer uit. 'Hij is bijna cynisch geworden door de manier hoe het gaat bij Ajax. Dat zie je echt, hij loopt gewoon niet! Hij hobbelt er een beetje achteraan. Dat vind ik echt schokkend om te zien.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.