Belgische media vol lof over Bounida: 'Hij zaaide vernieling'

door Bart Veenstra 67

Bron Belgische media, Voetbal International

Belgische media vol lof over Bounida: 'Hij zaaide vernieling'

door Bart Veenstra 67

Bron Belgische media, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Rayane Bounida staat er weer goed op in België. De creatieve voetballer was na zijn transfer naar Ajax even van de Belgische radar verdwenen, maar na zijn puike optredens bij België O18 staat hij weer volop in de schijnwerpers.

De Belgische media zijn dan ook lovend over het talent van Ajax. In België wordt geschreven dat Bounida 'vernieling zaaide'. Namens België O18 wist Bounida niet te scoren tegen Noorwegen, maar enkele dagen later tegen Zweden was het twee keer raak. De doelpunten zijn hieronder te zien.

Het Laatste Nieuws schrijft het volgende: 'Dat hij een fenomenale techniek heeft bewees Bounida nogmaals. In een oefenpot van de Duivels U18 zaaide hij vernieling met een heerlijke sleepbeweging. Twee Zweden gingen er vrijwel simultaan bij zitten', schrijft de Belgische krant.

Body kweken voor stap naar A-team van Ajax

Bounida kwam een jaar geleden over van RSC Anderlecht. In Amsterdam begon Bounida bij het O17-elftal. In zijn eerste seizoen kwam hij tot achttien wedstrijden en dit seizoen speelt de creatieveling voor Ajax O18. Bij zijn debuut voor dat elftal was het meteen raak voor de Belg. Wel is er nog werk aan de winkel, zo schrijft Het Laatste Nieuws: 'Ook bij de Amsterdamse club vertoeft hij bij de O18. De aanvallende middenvelder moet onder meer eerst nog wat body kweken - z'n mannetje fysiek kunnen staan - om verdere stappen richting A-team te zetten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.