Been: 'Je moet geen speler halen voor de positie waar je al je belangrijkste man hebt staan'

door Cristian de Jong 65

Been: 'Je moet geen speler halen voor de positie waar je al je belangrijkste man hebt staan'

door Cristian de Jong 65

Laatst geüpdatet

Mario Been is van mening dat Dusan Tadic op de linkerkant van Ajax moet blijven spelen, zo vertelt hij in Goedemorgen Eredivisie. Afgelopen zomer kwam Steven Bergwijn over van Tottenham Hotspur, en de Oranje-international nam vrijwel direct de plek over van de aanvoerder van de Amsterdammers.

'Tadic is altijd een belangrijke speler geweest', begint Been. 'Ajax neemt Bergwijn voor veel geld over van Tottenham Hotspur en hij komt meteen op de plaats van Tadic te spelen. Dit zorgt direct voor de meeste problemen van Ajax', vervolgt de analist.

Tadic speelde dit seizoen al in de spits, aan de rechterkant en als aanvallende middenvelder. Succesvol was dit echter niet, zo constateert ook Been. 'Je moet niet een speler halen voor de positie waar je al je belangrijkste man hebt staan.' Verder is Been van mening dat Alfred Schreuder nu een vast elftal moet gaan creëren. 'Schreuder moet nu keuzes gaan maken. Dat is vaak het moeilijkst als trainer.'

Revanche

Schreuder en zijn ploeg spelen zondagavond een thuisduel met Excelsior. Na de nederlaag in Napels zullen de Amsterdammers zich moeten herpakken. Tadic zal weer beschikbaar zijn. In de wedstrijd tegen Napoli was de aanvoerder geschorst. Om 20.00 uur zal er in de Johan Cruijff ArenA worden afgetrapt.

Scoort Brian Brobbey voor de tweede week op rij? Zet in en krijgt 1,72 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.