AZ-directeur Eenhoorn: 'Wij hebben een hele goede verstandhouding met Ajax'

door Jon van Dam 244

AZ-directeur Eenhoorn: 'Wij hebben een hele goede verstandhouding met Ajax'

door Jon van Dam 244

Laatst geüpdatet

Algemeen directeur van AZ, Robert Eenhoorn, is van mening dat Ajax en AZ een goede verstandhouding hebben. Dat vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Verder is Eenhoorn open over de overstap van Alex Kroes naar Ajax.

'Ik ben door Alex op de hoogte gebracht dat hij naar Ajax ging. Uiteindelijk is er contact geweest tussen de voorzitter van onze Raad van Commissarissen en de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Die hebben de dag daarna met elkaar gezeten. Toen hebben wij aangegeven hoe wij het zagen. Dat het bij ons niet om geld ging maar om iets anders. Dat vond hij (Pier Eringa, red.) een hele goede richting. Hij heeft gevraagd of we dat op papier wilden zetten, en dat hebben wij netjes gedaan de volgende dag. En we hebben daar tot op de dag van vandaag geen reactie op gehad.'

'Als Ajax Kroes eerder wil, moeten ze zich melden'

Eenhoorn legt uit dat AZ daarna met Kroes is gaan zitten om alles helder te krijgen. 'In eerste instantie was er twaalf maanden concurrentiebeding. Daar hebben we zes en een halve maand van gemaakt. Met vijftigduizend euro voor het goede doel, voor de foundation. En daarmee is het klaar.' Volgens Eenhoorn is het niet uitgesloten dat Kroes eerder aan zijn werkzaamheden begint bij de Amsterdamse club. 'Dan moet Ajax aan tafel komen. Als Ajax het belangrijk vindt, dan moeten ze zich melden.'

In de ogen van de AZ-directeur is het belangrijk dat werkgevers worden ingelicht als er gesprekken worden gevoerd met werknemers. 'Mensen gaan er altijd vanuit dat mensen van de ene naar de andere club gaan, maar het kan ook zijn dat het andersom is. Dus daar houd je je dan ook aan. Het gaat er met name om dat als je met een werknemer gaat zitten, dat zijn werkgever daarvan op de hoogte is. De belangen van voetbal zijn enorm gegroeid in de afgelopen jaren. Dat moet je reguleren met elkaar. Je kunt het personen vaak niet eens kwalijk nemen. Het ligt echt aan de organisaties daarboven. Daar ageert AZ zich wel eens tegen', aldus Eenhoorn.

Eenhoorn had goede band met Van der Sar

De algemeen directeur van AZ geeft aan dat er geen bonje is tussen Ajax en de Alkmaarders. 'Als ik het over Ajax heb, daar hebben we een hele goede verstandhouding mee. We hebben andere standpunten, dat mag. Wij kijken misschien wat breder, en zij wat meer naar zichzelf. Maar dat mag allemaal. Ik had een geweldige verstandhouding met Edwin van der Sar. Sterker nog, als er een club heel helder was over zijn standpunten, dan was het Ajax wel. Het is niet zo dat wij iets tegen de club hebben of de mensen die er werken', zo besluit de voormalig honkballer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.