'Als Bergwijn naar Ajax gaat is hek van de dam'

door Gino Haverkamp 69

'Als Bergwijn naar Ajax gaat is hek van de dam'

door Gino Haverkamp 69

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou verwacht dat PSV voet bij stuk houdt en Steven Bergwijn niet naar Ajax laat gaan. In zijn ogen staat er meer op het spel dan een 'simpele' transfer: de interesse van Ajax is een teken van het uit zijn op een totale dominantie. Dat lijkt PSV zich ook te beseffen.

'Het is geen praatje voor de bühne. PSV gaat die woorden waarmaken', schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad over de afwijzende woorden van PSV-prominenten. 'Zelfs voor vijftig miljoen euro gaat Bergwijn niet naar Ajax. De voetballer kan gillend in staking gaan, zijn zaakwaarnemer kan woedend naar het sporttribunaal CAS rennen, Ajax kan er nog een miljoentje of tien bovenop gooien, maar dan nog zal PSV zijn beste speler niet aan Ajax verkopen.'

Het gaat volgens de journalist over meer dan alleen een transfer. In het verleden maakten voetballers wel vaker de overstap van Amsterdam naar Eindhoven of andersom. Kenneth Perez bewandelde in het seizoen 2007/08 zelfs beide wegen, terwijl Nick Viergever afgelopen zomer nog Ajax achter zich liet voor een avontuur bij de huidige nummer twee van Nederland. Toen maalde niemand erom, maar een mogelijke transfer van Bergwijn zou het speelveld in Nederland kunnen veranderen.

'Dan is het hek van de dam', verwacht Mossou. 'Dan wordt een precedent geschapen waarmee Ajax zichzelf de komende tien jaar moeiteloos kampioen kan maken, precies zoals Bayern dat heeft gedaan, niet in de laatste plaats dankzij de beste spelers van Borussia Dortmund.' Volgens de verslaggever heeft PSV twee keuzes. 'Ofwel PSV gebruikt de interesse van Ajax om de verkoopprijs van Bergwijn vakkundig op te drijven in het buitenland. Ofwel de Eindhovense club legt braaf het hoofd in de schoot en accepteert dat Ajax minimaal tot 2029 de dienst uitmaakt in de eredivisie, in ruil voor een zak miljoenen.'

Denk jij dat Hakim Ziyech twee of meer goals maakt tegen De Graafschap? Zet dan in en krijg 8 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.