'Als Ajax 4-4-2 zou spelen, zouden Brobbey en Bergwijn tot bloei kunnen komen'

door Jesse ter Haar 139

Bron Het Parool

'Als Ajax 4-4-2 zou spelen, zouden Brobbey en Bergwijn tot bloei kunnen komen'

door Jesse ter Haar 139

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan gelooft dat er bij Ajax meer uit spelers als Brian Brobbey en Steven Bergwijn kan worden gehaald. De voorhoede van de Amsterdammers rendeert nog niet optimaal en volgens de columnist van Het Parool zou een systeemwijziging mogelijk de oplossing zijn.

De journalist bespreekt het spel van Joey Veerman bij PSV, die volgens hem op verkeerde kwaliteiten wordt beoordeeld. Uniek is dat niet. want Spaan ziet hetzelfde bij Ajax gebeuren. 'Een andere voetballer die naar mijn smaak verkeerd wordt beoordeeld is Brobbey. Als Ajax 4-4-2 zou spelen, met de befaamde ruit op het middenveld, zouden Brobbey en Bergwijn tot bloei kunnen komen. Na rust zagen we die symbiose zondag ontstaan in de Kuip.'

Met de komst van directeur voetbalzaken Sven Mislintat is één belangrijke positie binnen de club weer vervuld, maar nu rest de vraag wie er volgend seizoen als hoofdtrainer voor de spelersgroep van Ajax staat. Als het aan Spaan ligt, hoort er een vereiste bij die zoektocht. 'De eerste vraag die ik aan een sollicitant naar de functie van hoofdtrainer bij Ajax zou stellen: "Bent u bereid, indien nodig, het systeem te wijzigen?"'

Ajax in Eredivisie

Vooralsnog is John Heitinga de hoofdtrainer van Ajax 1, maar het is nog altijd maar de vraag of dat ook na de zomer nog het geval is. Recent werd hij door Mislintat op poleposition gezet, maar sindsdien ging Ajax twee keer op rij onderuit tegen PSV. Het heeft kwalificatie voor Champions League-voetbal voor volgend seizoen niet meer in eigen hand en moet plek drie ten koste van AZ verdedigen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.