'Ajax zou met Neres-geld moeten shoppen'

door SJvanveen 16

'Ajax zou met Neres-geld moeten shoppen'

door SJvanveen 16

Laatst geüpdatet

Bij Voetbalpraat op FOX Sports dinsdagavond kon men het niet eens worden over wat te doen met David Neres. Het Chinese Guangzhou Evergrande wil naar verluidt 43 miljoen euro betalen voor de Braziliaanse Ajacied, maar nu de Amsterdammers Diego Lainez zijn misgelopen, lijkt Neres onder geen beding weg te mogen.

Dat Ajax zo een hoog bedrag voor een speler die niet altijd in de Ajax-basis staat weigert, zegt genoeg over de financiële positie van de club, maar is het wel veroorloofd? De meningen zijn verdeeld. 'Als je voor een reservespeler de hoogste transfersom voor een Eredivisie-club ooit kan krijgen, zou ik het doen. Dan zou ik met twintig miljoen euro gaan shoppen', aldus Mark van Rijswijk, commentator bij de sportzender.

Vincent Schildkamp, tevens commentator en presentator, is het daar niet mee eens. 'Ajax kan wel een keer een speler halen voor vijftien miljoen euro, maar ze kunnen geen speler van twintig miljoen euro kopen. Ik kan mij niet voorstellen dat ze na Daley Blind en Dusan Tadic een gearriveerde speler uit de Premier League, met alles wat erbij komt kijken, kunnen halen.'

Leo Driessen, ook commentator, en Cristian Willaert, journalist, vinden dat Ajax Neres moet behouden. Willaert is van mening dat het goed is om spelers als Neres in huis te hebben die basisspelers volgend seizoen kunnen vervangen. 'Ziyech, Van de Beek?', somt de presentator op, alvorens hij bijval krijgt van Driessen. 'Tussentijds een speler aantrekken in de winterstop is leuk, maar allemaal haastwerk. Het hijgt tegen paniek aan. In de zomer kan je het weloverwogener doen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.