Ajax - PSV was 'zum Kotzen': 'Alles wat voetbal stomvervelend kan maken zat erin'

door Bart Veenstra 78

Bron de Volkskrant

Ajax - PSV was 'zum Kotzen': 'Alles wat voetbal stomvervelend kan maken zat erin'

door Bart Veenstra 78

Bron de Volkskrant

Laatst geüpdatet

Bert Wagendorp vindt dat de 'verzameling psychopaten' op het veld tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV er alles aan hebben gedaan om de 'gewone liefhebber' weg te jagen van de sport. Dat schrijft de journalist in zijn column in de Volkskrant.

Na afloop van de wedstrijd gaf PSV-trainer Ruud van Nistelrooij aan dat het in het voetbal gaat om het winnen van prijzen. Daar is Wagendorp het niet mee eens. 'Het is zelfs het grootste misverstand rond de sport, om niet te zeggen het grootste cliché, dat het louter gaat om de prijzen. Wie zo denkt, vergeet waar topsport voor is bedoeld: amusement, opwinding, bewondering', aldus de columnist.

'Topsporters hebben de eigenaardige neiging dat te vergeten en denken dat er een absoluut en niet te relativeren belang is gediend met winnen; ze moeten er regelmatig aan worden herinnerd waartoe ze werkelijk op aarde zijn: het publiek vermaken met het duel', gaat Wagendorp verder. 'Is het vermaak gekoppeld aan winnen: des te beter. Maar het kan ook samengaan met verliezen, er kan veel schoonheid zitten in de dramatische nederlaag en je kunt er nog jarenlang heerlijk in zwelgen.'

Ajax - PSV was een wedstrijd 'zum Kotzen'

Tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV viel er in ieder geval weinig te genieten voor de liefhebber van voetbal. 'Ajax - PSV was een wedstrijd zum Kotzen. Alles wat voetbal stomvervelend kan maken zat erin. De verzameling psychopaten op het veld deed er alles aan om de gewone liefhebber weg te jagen van de sport', spreekt Wagendorp zich fel uit. 'Davy Klaassen van Ajax zei dat hij met zijn doorgesnoven gedrag had geprobeerd de wedstrijd te laten kantelen. Hij keek er schuldbewust bij en had een zenuwtic, dat was tenminste iets. Bij de trainers Van Nistelrooij en Heitinga viel van enig schuldgevoel niets te merken. Opstootjes horen er nu eenmaal bij, zei Van Nistelrooij om er vanaf te zijn, ook opstootjes van drie kwartier. Heitinga hoefde niks te zeggen, het was duidelijk genoeg dat hij zijn ploeg niet onder controle heeft en ongeschikt is als trainer.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.