'Ajax moet dicht in de buurt van recordbedrag komen om Bergwijn te kopen'

door Terrence Riepma 69

Bron NH Sportcafé

'Ajax moet dicht in de buurt van recordbedrag komen om Bergwijn te kopen'

door Terrence Riepma 69

Bron NH Sportcafé

Laatst geüpdatet

Ajax zal richting het recordbedrag moeten gaan als ze Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur nog willen kopen. Dat vertelt Valentijn Driessen in het NH Sportcafé. Een bod van 18 miljoen euro zou namelijk al zijn afgewezen en daardoor lijkt de 22,5 miljoen euro die voor Sébastien Haller werd betaald niet eens zo'n gek bedrag voor Bergwijn.

Driessen denkt bovendien dat Ajax een type Bergwijn nodig heeft: 'Goede spelers heb je altijd nodig en zo'n speler hebben ze niet. (Mohamed) Daramy moest die speler zijn. Hij heeft snelheid en diepgang, maar het komt er niet uit.' Bergwijn verschilt ook in zekere zin van Antony, ziet Driessen: 'Antony is snel genoeg, maar wil altijd de bal.'

Michael van Praag sluit zich aan bij de mening van Driessen en voegt toe dat hij iets nieuws brengt in de ploeg van Erik ten Hag: 'Ajax mist snelheid in de aanval. Kijk je ze vaak, dan zie je dat. Zo'n impuls kunnen ze goed gebruiken', vertelt de oud-voorzitter van de Amsterdamse topclub over Bergwijn.

'Ik denk dat je daar dicht in de buurt van moet komen als je Bergwijn wil kopen'

Driessen denkt niet dat Ajax Bergwijn zal laten lopen en verwacht een hoger bod dan 18 miljoen euro: 'Ik denk dat ze richting dat recordbedrag gaan. Haller was 22,5 miljoen euro. Ik denk dat je daar dicht in de buurt van moet komen als je Bergwijn wil kopen.'

Ajax is volgens bookmaker Bet365 de grote favoriet tegen FC Utrecht!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.