Van 't Schip wijst Forbs aan als vervanger Bergwijn voor uitduel met sc Heerenveen

door Jon van Dam 76

Van 't Schip wijst Forbs aan als vervanger Bergwijn voor uitduel met sc Heerenveen

door Jon van Dam 76

Laatst geüpdatet

John van 't Schip heeft één wijziging doorgevoerd in de basisopstelling van Ajax voor het uitduel met sc Heerenveen. Ten opzichte van het gelijkspel tegen PSV start Carlos Forbs in de basis. Hij vervangt aanvoerder Steven Bergwijn, die kampt met een hamstringblessure.

Het is geen verrassing dat Diant Ramaj de vaste man is onder de lat. De Duitse sluitpost krijgt de voorkeur boven concurrenten Gerónimo Rulli en Jay Gorter, die onlangs vader werd. Tristan Gooijer en Borna Sosa zullen respectievelijk de rechtsbackpositie en de linksbackpositie voor hun rekening nemen. Sosa verving tegen PSV Devyne Rensch, die last had van zijn lies. Het centrum van de verdediging zal worden gevormd door Josip Šutalo en Jorrel Hato.

Op het middenveld zijn dezelfde namen terug te vinden als het drietal dat begon tegen de Eindhovenaren. Jordan Henderson gaat zijn tweede wedstrijd spelen als Ajacied en zal de meest controlerende middenvelder zijn. Kenneth Taylor is de volgende speler op het middenrif van de Amsterdammers. Hij zal als nummer acht komen te spelen. De meest vooruitgeschoven pion op het middenveld van Ajax is de IJslander Kristian Hlynsson.

Zoals gezegd kent de voorhoede van Ajax één wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV. Aanvoerder Steven Bergwijn liep deze week een hamstringblessure op en zal daarom niet meer in actie komen in februari. Mogelijk mist hij ook een deel van de wedstrijden in maart. De linksbuitenpositie wordt zodoende ingevuld door Forbs. Aan de rechterkant moet Steven Berghuis voor het gevaar zorgen, terwijl de in vorm verkerende Brian Brobbey in de punt van de aanval zal spelen.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Šutalo, Hato, Sosa; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs.

Wedden dat Ajax wint van sc Heerenveen? Krijg 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.