Van 't Schip over interim-functie: 'Gewoon tot het eind van het seizoen aangesteld, voor de rest niks'

door Brent Tomassen 99

Bron ESPN

Bron ESPN

John van 't Schip is blij met de overwinning op Sparta Rotterdam, maar beseft dat zijn ploeg het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt heeft door in de eerste helft niet vaker te scoren. Na rust brachten de bezoekers de spanning nog wel terug, maar bleef het 2-1.

'In de eerste helft denk ik dat we goals hebben laten liggen', stelt Van 't Schip bij ESPN. 'We hadden een paar hele goede aanvallen waar we binnen de zestien aan het combineren waren, maar niet scoorden. Dat was jammer, want dan ga je met een wat veiligere voorsprong de rust in. De goals waren goed, maar daarnaast moet je nog een aantal kansen verzilveren. In ieder geval één en dan ga je met een geruster gevoel de rust in. 2-0 blijft toch een moeilijke stand en de energie was wat minder in de tweede helft.'

'We verloren te snel de bal in de tweede helft'

De oefenmeester laat weten waarom hij denkt dat Ajax in de tweede helft minder was. 'We kregen niet de grip erop die we normaal wel hebben en Sparta speelde in de tweede helft gewoon goed. Daarin kregen ze evengoed niet al te veel kansen en wij hadden nog wel kansen om die derde te maken. Maar de energie was minder vandaag. We verloren te snel de bal in de tweede helft. Dan blijf je achter hen aanlopen, waardoor zij in de statistieken meer balbezit hadden zonder echt gevaarlijk te worden.'

Tot slot geeft de coach aan totaal niet bezig te zijn met zijn functie van volgend seizoen bij Ajax. 'Ik ben gewoon tot het eind van het seizoen interim-coach. Zoals het nu is, maak ik gewoon dit seizoen af.' Van 't Schip geeft aan dat het totaal niet aan de orde is dat er over een langer dienstverband als hoofdcoach van Ajax gesproken wordt. 'Ik ben nu zes, zeven weken bezig en ben gewoon tot het eind van het seizoen aangesteld. Voor de rest niks.'