Van 't Schip laat Martha debuteren tegen FC Volendam

door Jon van Dam 348

Van 't Schip laat Martha debuteren tegen FC Volendam

door Jon van Dam 348

Laatst geüpdatet

John van 't Schip voert éen wijziging door in de opstelling van Ajax voor het thuisduel met FC Volendam. Ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen PSV begint de nieuwe trainer met Ar'jany Martha als linksback. Zijn basisplaats gaat ten koste van Gastón Ávila, die op de bank zal plaatsnemen.

Onder de lat is wederom plaats voor Diant Ramaj. De Duitse doelman krijgt sinds de blessure van Jay Gorter de voorkeur boven de ervaren Remko Pasveer. Linksback Martha maakt tegen Volendam zijn debuut in Ajax 1. De verdediging wordt gecomplementeerd door rechtsback Anton Gaaei en centrumverdedigers Josip Šutalo en Jorrel Hato.

Op het middenveld is er plaats voor dezelfde namen als afgelopen zondag. Branco van den Boomen, die de openingstreffer tegen PSV voor zijn rekening nam, zal als meest controlerende middenvelder fungeren. Kenneth Taylor begint de wedstrijd tegen Volendam als nummer 'acht', terwijl Kristian Hlynsson als meest offensieve middenvelder zal spelen.

Ook voorin staan net als in Eindhoven dezelfde drie aanvallers opgesteld. Steven Berghuis begint, net zoals dat het geval was tegen Brighton & Hove Albion, vanaf de rechtsbuiten-positie. Hij mag vanaf de rechterkant voor aanvoer richting Brian Brobbey zorgen. De jonge spits scoorde ondanks een flink aantal kansen 'slechts' eenmaal tegen PSV. De positie van linksbuiten wordt ingevuld door Steven Bergwijn.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Martha; Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.