Van 't Schip kiest voor Rensch als linksback tegen PSV; Henderson debuteert voor Ajax

door Bart Veenstra 253

Bron AS

Van 't Schip kiest voor Rensch als linksback tegen PSV; Henderson debuteert voor Ajax

door Bart Veenstra 253

Bron AS

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch zal als linksback starten in de wedstrijd tegen PSV. Ook Jordan Henderson heeft en basisplaats en maakt zodoende zijn debuut voor Ajax. Op vrijdag liet trainer John van ’t Schip op zijn persconferentie al weten dat de Engelsman een basisplek zou hebben tegen de koploper van de Eredivisie. De opstelling is inmiddels door Ajax bevestigd.

Op doel kiest de oefenmeester zoals gebruikelijk weer voor Diant Ramaj. De jonge Duitser krijgt in zijn verdediging ondersteuning van Tristan Gooijer, Josip Šutalo, Jorrel Hato en Rensch. Laatstgenoemde zal hoogstwaarschijnlijk de linksback zijn om met zijn rechterbeen aan de linkerkant PSV-aanvaller Johan Bakayoko enigszins te neutraliseren. De linksbenige Belg staat erom bekend veelal vanaf de rechterflank naar binnen te komen.

Het middenveld bestaat naast Henderson verder uit Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson. De keuze voor Henderson gaat ten koste van Benjamin Tahirović. De Bosnisch international speelde tegen Heracles Almelo een puike wedstrijd, maar Van ’t Schip kiest met het inpassen van Henderson voor meer ervaring in zijn jonge ploeg.

Voorin is de onbetwiste eerste spits Brian Brobbey. De clubtopscorer van Ajax scoorde in de eerste drie competitiewedstrijden na de winterstop een hoopt zijn scoringsreeks tegen PSV door te zetten. Hij wordt geflankeerd door Steven Berghuis en aanvoerder Steven Bergwijn. Laatstgenoemde keert terug van een blessure, waardoor hij de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo miste.

Opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Šutalo, Hato, Rensch; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Wedden dat Ajax wint van PSV? Krijg 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.