Van 't Schip heeft koppers nodig tegen RKC Waalwijk: 'En Ávila is een kopper'

door NielsOpdam 14

Bron ESPN

Van 't Schip heeft koppers nodig tegen RKC Waalwijk: 'En Ávila is een kopper'

door NielsOpdam 14

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

John van 't Schip verwacht dat Ajax woensdagavond koppers nodig heeft tijdens het restant in Waalwijk, zo vertelt de oefenmeester aan ESPN. De Amsterdammers spelen nog negen minuten tegen RKC Waalwijk en verdedigen een 2-3 voorsprong. Gaston Ávila krijgt zijn eerste minuten onder Van 't Schip.

'We weten natuurlijk dat RKC niks te verliezen heeft en wij eigenlijk alles', begint de Ajax-trainer over de resterende minuten in Waalwijk. Van 't Schip verwacht dat RKC Waalwijk veel hoge ballen gaat spelen. 'Wij hebben wel koppers nodig en Ávila is een kopper. Daarnaast moeten we ook voetballen. We hebben snelheid voorin. Als zij veel druk gaan geven, dan moeten we kijken in hoeverre we daar gebruik van kunnen maken.'

Van 't Schip vindt dat zijn spelers alles moeten geven in het restant. De Ajacieden moeten honderd procent inzet tonen tegen RKC Waalwijk. 'Mentaal is het een hele gekke wedstrijd, dus het is belangrijk om dan mentaal sterk te zijn. Gamemanagement is ook belangrijk. Daar waar je kunt spelen, moet je spelen, want dat is de beste manier om de wedstrijd te killen. Daarin moet je ook altijd oog blijven houden om de vierde goal te maken. Verdedigend moeten we er helemaal staan.'

'Dan moeten we ons mannetje staan'

Ajax gaat woensdagavond niet alleen maar verdedigen, vertelt Van 't Schip. 'We zijn niet gemaakt om alleen maar voor het hok te liggen en te gaan verdedigen. We moeten voetballen en in de momenten dat we onder druk komen, dan moeten we ons mannetje staan. In de beginfase moeten we kijken hoe het gaat en als het nodig is, dan zullen we moeten wisselen', besluit de hoofdtrainer van de Amsterdamse club zijn voorbeschouwing op het duel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.