[Update II] 'Traoré wordt maandag medisch gekeurd door Ajax'

door Brent Tomassen 2613

Bron De Telegraaf

[Update II] 'Traoré wordt maandag medisch gekeurd door Ajax'

door Brent Tomassen 2613

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax is ver met de komst van Bertrand Traoré, zo schrijft De Telegraaf donderdagmiddag. De Burkinees kwam tijdens het afgelopen seizoen uit voor Villarreal, maar geniet momenteel een transfervrije status. De club uit Amsterdam hoopt daarvan te kunnen profiteren.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

De Amsterdammers zijn dusdanig ver met de multifunctionele aanvaller dat de linkspoot al twee contractvoorstellen in beraad heeft. Traoré kan, naar eigen wens, tekenen voor twee of drie seizoenen in Amsterdam. De voorstellen liggen bij de voormalig speler van de club en het is nu aan de 28-jarige aanvaller zelf.

Traoré speelde in het verleden al bij Ajax, maar was nooit echt eigendom van de club. De Amsterdammers huurden de linkspoot in het seizoen 2016/2017 van Chelsea, waarna de Afrikaanse aanvaller weer terugkeerde in Londen. Later kwam hij nog te spelen voor Olympique Lyon, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en Villarreal. Voor geen enkele club speelde hij zo veel wedstrijden (126) als de club uit Lyon.

In het seizoen 2016/2017 was Traoré een vaste waarde voor Ajax. Peter Bosz was destijds trainer van de Amsterdamse club en gebruikte de rappe voorhoedespeler afwisselend als rechtsbuiten en als spits. Het vaakst kwam Traoré echter uit op de rechtsbuitenpositie, waarop hij meer dan eens zijn meerwaarde voor de recordkampioen van Nederland tentoon wist te spreiden.

In totaal speelde Traoré - verdeeld over alle competities - 39 wedstrijden voor Ajax, waarin hij dertien keer tot scoren kwam. Ook stelde hij zesmaal een medespeler in staat om te scoren. In het gouden Europa League-seizoen van Ajax, waarin de club het tot de finale tegen Manchester United schopte, was Traoré in dertien Europa League-duels goed voor vier doelpunten. In de Eredivisie scoorde hij uiteindelijk negenmaal in 24 wedstrijden.

Traoré als buitenkans

Dat Ajax juist bij Traoré uitkomt, lijkt geen toeval. De Amsterdammers begeven zich in een financieel benarde situatie en moeten gebruik maken van mogelijkheden die zich voordoen. 'Door de financiële problemen van de club zijn de mogelijkheden op de transfermarkt beperkt en Traoré wordt als een buitenkansje gezien', schrijft De Telegraaf.

Update - 20.30 uur (12 juli 2024) - 'Ajax en Traoré mondeling akkoord over contract tot medio 2026'

Ajax en Bertrand Traoré hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract tot medio 2026, zo schrijft De Telegraaf vrijdagavond. 'Ajax-trainer Francesco Farioli heeft zijn gewenste rechtsbuiten binnen', klinkt de daaruit voortkomende conclusie. Club en speler gebruiken het weekend om de afspraken door de advocaten op papier te laten zetten, waarna de Burkinees alleen nog medisch gekeurd dient te worden. Hierna staat niets een transfer van het 'buitenkansje' naar de club uit Amsterdam nog in de weg.

Update II - 21.10 uur (13 juli 2024) - 'Traoré wordt maandag medisch gekeurd door Ajax'

Bertrand Traoré zal aanstaande maandag medisch worden gekeurd door Ajax, zo weet TransferWatch.nl zaterdagavond te melden. De Burkinees zal na een geslaagde keuring een contract tekenen dat hem tot de zomer van 2026 bindt aan de club waar hij in het seizoen 2016/17 op huurbasis uitkwam. In dit seizoen bereikte Traoré met Ajax de finale van de Europa League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.