Ünüvar keert vanwege blessure per direct terug bij Ajax

door NielsOpdam 213

Bron Ajax

Ünüvar keert vanwege blessure per direct terug bij Ajax

door NielsOpdam 213

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Naci Ünüvar keert per direct terug bij Ajax, zo meldt de Amsterdamse club op de clubwebsite. Het talent werd voor één seizoen verhuurd aan Trabzonspor, maar een blessure houdt Ünüvar in ieder geval de rest van dit seizoen aan de kant. Vandaar hebben Ajax en Trabzonspor besloten dat hij per direct terugkeert naar Amsterdam.

Ünüvar speelde sinds 30 augustus 2022 in de Turkse competitie en zijn verhuurperiode zou op 30 juni 2023 officieel eindigen. Vanwege een blessure komt het talent dit seizoen niet meer in actie, waardoor hij eerder terugkeert naar Ajax. De Amsterdamse club maakt niet bekend welke blessure Ünüvar heeft opgelopen in Turkije. In de Nederlandse hoofdstad heeft de negentienjarige Ünüvar nog een contract tot en met 30 juni 2026.

De Ajax-huurling speelde acht wedstrijden in de Süper Lig. Hij kwam in totaal 258 minuten in actie in de Turkse competitie. Ünüvar gaf één assist en scoorde ook eenmaal namens Trabzonspor. Daarnaast mocht hij twee keer invallen in de Europa League. Ünüvar kwam ook twee keer in actie in het Turkse bekertoernooi. Hij scoorde twee doelpunten in dat toernooi.

Ünüvar speelt sinds 2011 bij Ajax

Het negentienjarige talent kwam in 2011 naar de jeugdopleiding van Ajax. Ünüvar debuteerde al in het eerste elftal van de club. Hij maakte zijn debuut in Ajax 1 tijdens het bekerduel met SV Spakenburg. De Amsterdammers wonnen die wedstrijd met 7-0 en Ünüvar scoorde ook direct tijdens zijn debuut. Hij speelde in totaal drie wedstrijden in Ajax 1. Daarnaast speelde hij 73 wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij 24 keer scoorde en achttien assists gaf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.