Tyton maakt transfervrij de overstap van Ajax naar FC Twente

door Jesse ter Haar 89

Bron FC Twente

Tyton maakt transfervrij de overstap van Ajax naar FC Twente

door Jesse ter Haar 89

Bron FC Twente

Laatst geüpdatet

Przemyslaw Tyton heeft op transfervrije basis de overstap van Ajax naar FC Twente gemaakt, zo brengt laatstgenoemde club naar buiten via de officiële kanalen. De Poolse goalie, die eerder dit jaar naar Ajax trok, tekent in Enschede een contract met een looptijd van twee jaar.

De goalie is al op leeftijd - 35 jaar oud - maar tekent dus toch een relatief lange verbintenis bij FC Twente. In zijn contract is immers een optie voor een derde jaar opgenomen. Bij de ploeg van trainer Ron Jans moet Tyton de concurrentie aangaan met onder anderen Lars Unnerstall en oud-Ajacied Jeffrey de Lange. Unnerstall was afgelopen seizoen de eerste keeper van FC Twente en maakte daarbij veel indruk.

De Pool tekende in maart nog een contract bij Ajax. De looptijd van dat contract was echter maar kort, want aan het einde van het seizoen - officieel op 30 juni 2022 - liep het alweer af. Tyton werd gehaald om Ajax weer lucht te geven in het keepersgilde. De club had immers te maken met blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter. Bovendien was de positie van André Onana - die Ajax komende zomer transfervrij verlaat - allesbehalve zeker.

In totaal behoorde Tyton tienmaal tot de wedstrijdselectie van Ajax. Eenmaal in de Champions League (Benfica-thuis) en even zo vaak in de TOTO KNVB Beker. De andere acht keer zat hij op de bank in de Eredivisie. Tot speelminuten voor Ajax kwam de ervaren keeper echter nooit. De laatste wedstrijd die Tyton keepte was in oktober 2021, toen hij namens FC Cincinnati negentig minuten keepte tegen Inter Miami.

Reactie Tyton

In dienst van FC Twente mag Tyton weer hopen op speelminuten. Hij is dan ook blij met zijn nieuwe contract. 'Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook', vertelt de goalie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties