Timber over transfer: 'Ik heb vorig seizoen ook tegen echt grote clubs nee gezegd'

door Brent Tomassen 140

Bron Rondo

Timber over transfer: 'Ik heb vorig seizoen ook tegen echt grote clubs nee gezegd'

door Brent Tomassen 140

Bron Rondo

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt, maar ziet Ajax wel als voorbeeld voor zijn toekomstige club. Daarnaast vertelt hij over de redenen om zijn contract vorig jaar zomer met een jaar te verlengen.

De Utrechter beleeft met Ajax een lastig seizoen. De club moest de landstitel laten aan Feyenoord en in de bekerfinale won PSV na strafschoppen. Timber zelf verlengde zijn contract in de zomer nog met een jaar, maar twijfelt nog over zijn toekomst.

‘Ik ben opgegroeid bij Ajax, dus het liefst wil ik de manier van Ajax zien', is de reactie van Timber bij Rondo. 'Maar we hebben zondag nog, dus mijn focus ligt nog hier. Het is een hele belangrijke wedstrijd zondag (tegen FC Twente, red.). vorig jaar zat ik een beetje in dezelfde situatie. Toen heb ik bewust de keuze gemaakt om te blijven voor mijn eigen ontwikkeling. Daar heb ik eigenlijk nooit spijt van gehad. Maar toen heb ik ook in samenspraak met Ajax een jaar verlengd, want ik wil niet per se goedkoop hier weg. Maar ook voor mijn eigen ontwikkeling had ik het gevoel dat ik hier nog veel te leren had. Dat heb ik ook gedaan dit seizoen. Aan het eind van het seizoen ga ik rustig aankijken wat het gaat worden.’

Aan tafel wordt vervolgens gediscussieerd over de toekomst van de verdediger. Rafael van der Vaart adviseert Timber om zeker nog een jaar te blijven. Khalid Boulahrouz twijfelt, omdat hij niet weet of het komend seizoen beter wordt bij Ajax. 'Je weet wat je aan Ajax hebt, dat moet ik wel zeggen' zegt Timber er zelf over. 'Ajax blijft wel Ajax. Natuurlijk is het dit seizoen minder en daarom schreeuw ik ook niet dat ik weg wil. Ik heb vorig seizoen ook tegen echt grote clubs nee gezegd. Dus ik heb nooit het gevoel van: het is tijd, ik ga. Maar ik snap wat hij (Boulahrouz, red.) zegt. Je weet niet hoe het volgend seizoen zal zijn. Aan het begin van het seizoen zijn ook dingen tegen mij gezegd die niet zijn uitgekomen dit seizoen. Ik weet ook niet hoe het volgend seizoen is, maar het blijft wel Ajax.’

t

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.