Ten Hag spaart Klaassen: 'Hij had misschien kunnen spelen'

door Thijs Zwagerman 1

Bron ESPN

Ten Hag spaart Klaassen: 'Hij had misschien kunnen spelen'

door Thijs Zwagerman 1

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag is voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd van het seizoen ingegaan op de absentie van Davy Klaassen en het mogelijke debuut van jongeling Kian Fitz-Jim. De zeventienjarige middenvelder behoort tegen Vitesse voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Ajax.

Dat geldt niet voor Klaassen. De ervaren Ajacied viel donderdag tegen VVV-Venlo uit met een blessure en hoewel Ten Hag aangaf dat Klaassen toen uit voorzorg werd gewisseld, ontbreekt de middenvelder tegen Vitesse. Volgens Ten Hag komt dat vooral omdat Ajax geen risico met Klaassen wil nemen. ‘Misschien had het wel gekund, al liep hij gisteren (zaterdag, red.) echt als een oude man. Misschien had hij kunnen spelen, maar er komt deze zomer nog iets belangrijks voor hem aan’, doelt Ten Hag op het EK dat Klaassen hoogstwaarschijnlijk met Oranje gaat spelen.

Vervolgens ging de Ajax-trainer in op de aanwezigheid van Fitz-Jim, die voor het eerst op de bank zit. ‘Hij doet het goed bij Jong Ajax. Hij valt op tijdens trainingen en zal in de voorbereiding op komend seizoen ook met ons meedoen. Het is een slimme voetballer die zich goed kan oriënteren, maar hij zal ook nog stappen moeten maken om een rol te kunnen gaan spelen in Ajax 1’, besluit Ten Hag in gesprek met ESPN.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties