Ten Hag over eerste helft: 'Wil je als ploeg ver komen, dan moet je kritisch zijn'

door NielsOpdam 22

Bron RTL7

Bron RTL7

Erik ten Hag is na afloop van Borussia Dortmund - Ajax (1-3) ook kritisch op het spel van zijn ploeg. De Amsterdammers speelden geen goede eerste helft, zo zag ook tegen Ten Hag. Dat vertelt de Ajax-trainer in gesprek met RTL7.

'Ik zal hem niet vergeten, want daaruit kunnen we wel lessen trekken', begint Ten Hag over de eerste helft van Ajax. 'Wil je als ploeg ver komen, dan moet je dat doen, dan moet je kritisch zijn. Dat kun je beter doen na een overwinning, dan dat je dat moet doen als je verloren hebt. In de eerste helft maken we grote fouten, waardoor we de tegenstander in hun kracht hebben laten komen. Dat is niet goed.'

Borussia Dortmund kreeg een rode kaart, terwijl Ajax een penalty tegen kreeg. Volgens Ten Hag waren beide momenten ongelukkig. 'Natuurlijk neemt Mats Hummels het risico, maar ik kan me voorstellen dat hij heel teleurgesteld is, net als ik dat was over die penalty. Maar dat gebeurt, soms zit het mee.' De Ajax-trainer vond de strafschop tegen Ajax ook discutabel. 'Ik vond hem zwaar, net als de rode kaart ook zwaar was.'

'Daar kunnen we mee verder'

Ten Hag ging ook in op zijn wissels. In de rust bracht hij Davy Klaassen voor Edson Álvarez. 'We hadden daar balbezit nodig en bovendien hadden we daar meer aanvallende kracht nodig. Wij staan in overtal, dus dan breng ik Klaassen. Daarnaast breng ik een speler die goed aan de bal is en het spel goed kan verdelen, Gravenberch, in de controle op het middenveld. Hij kan daar dan gaan heersen.'

Daarnaast bracht de trainer Mohammed Kudus voor Steven Berghuis. 'Kudus is balvast en kan kansen creëren. Berghuis heeft het zeker niet slecht gedaan, maar het leek mij wel gewenst om wat frisse energie te brengen. Ik denk dat het zich heeft uitbetaald, want we stonden 1-0 achter en uiteindelijk wordt het dan 1-3.'

Ajax heeft zich na vier groepswedstrijden geplaatst voor de achtste finale van de Champions League, maar wat betekent dat volgens Ten Hag? 'Dat we goed bezig zijn. We hebben al geweldig voetbal laten zien, maar we kunnen ook slecht spelen, zoals vanavond in de eerste helft. Dat was weliswaar tegen een goede tegenstander. Uiteindelijk laat het ook zien dat de ploeg karakter heeft, dat er weerbaarheid is en dat ze terug kunnen knokken en kunnen komen. Daar kunnen we mee verder.'