Ten Hag legt voor de derde keer beslag op de Rinus Michels Award

door Jesse ter Haar 75

Bron NOS

Ten Hag legt voor de derde keer beslag op de Rinus Michels Award

door Jesse ter Haar 75

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag heeft voor de derde keer de Rinus Michels Award gewonnen, zo schrijft onder meer de NOS. De oefenmeester troefde daarmee vier collega's uit de Eredivisie af en breidt zijn prijzenkast uit.

Het lukte de trainer van Ajax dus tweemaal eerder om de Rinus Michels Award te winnen. In 2016 en 2019 was hij ook al de gelukkige. Dit jaar, in 2021, wint hij de prijs onder andere voor het winnen van zowel de Eredivisie als het TOTO KNVB Beker-toernooi.

Ten Hag was één van de vijf genomineerden voor de eervolle prijs. Naast de succescoach stonden ook Sjors Ultee (Fortuna Sittard), Fred Grim (RKC Waalwijk), Henk Fraser (Sparta) en Thomas Letsch (Vitesse) op de lijst. De Ajax-trainer echter, wist hen achter zich te laten.

Vanwege zijn lange staat van dienst in het Nederlands voetbal viel ook Dick Advocaat in de prijzen. Inmiddels is hij de bondscoach van Irak, maar vorig seizoen was hij nog de trainer van Feyenoord. Verder stond hij voor de groep bij PSV, AZ, FC Utrecht, Sparta Rotterdam, Haarlem en SVV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties