'Ten Hag en Overmars niet van plan Ajax zomaar tussentijds te verlaten'

door Jesse ter Haar 31

Bron De Telegraaf

'Ten Hag en Overmars niet van plan Ajax zomaar tussentijds te verlaten'

door Jesse ter Haar 31

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag heeft intern aangegeven Ajax niet zomaar middenin het seizoen achter zich te laten, zo weet De Telegraaf. Manchester United ziet de oefenmeester naar verluidt als één van de kandidaten om de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer op te volgen, maar voorlopig hoeven zij zodoende niet op Ten Hag te rekenen.

Samen met onder anderen Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino en Brendan Rodgers behoort de Ajax-trainer tot de topkandidaten om aan de slag te gaan in het rode gedeelte van Manchester. Het is niet bekend hoe snel de club bij Ten Hag uit zal komen, maar dat hij in beeld is, lijkt duidelijk.

Ten Hag geniet echter van zijn werk in Amsterdam. Sinds zijn komst verlengde hij zijn contract al tweemaal en dat zorgt ervoor dat hij tot medio 2023 vastligt bij Ajax. De oefenmeester boekt sportief succes met de club en gezien de staat van de selectie is er vooralsnog geen reden om te denken dat dit snel af gaat breken.

Zodoende is Ten Hag niet van plan om zijn project middenin een seizoen achter te laten. Binnen de club zou men inmiddels op de hoogte zijn van zijn wens om in ieder geval niet voor de zomer te vertrekken. Of Manchester United geduld heeft tot de zomer of dat de club al op korte termijn een vast iemand aanstelt, is nog afwachten. Michael Carrick neemt voorlopig de honneurs waar.

Overmars lijkt eveneens te blijven

Tegelijkertijd zwicht ook Marc Overmars voorlopig niet voor het grote geld. Hij zou bij Newcastle United - dat door rijke Saoedi's werd overgenomen - aan de slag kunnen als sportief directeur, maar hij ziet de situatie van die club niet als dermate interessant om erin te willen stappen. Een eerste gesprek zou hij hebben afgewezen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties