Ten Hag content na zwaarbevochten zege: 'Rust bewaren belangrijk voor een topploeg'

door BadembaBarrie 49

Bron ESPN

Bron ESPN

Erik ten Hag is een tevreden mens na afloop van Willem II - Ajax (0-1). De trainer zag zijn elftal lang worstelen met de tegenstander, maar omdat ze de rust en het geduld wisten te bewaren, wonnen ze uiteindelijk wel, zo analyseert Ten Hag de wedstrijd.

'Complimenten aan Willem II, maar ook zeker de complimenten aan Ajax', opent Ten Hag zijn reactie tegenover ESPN. 'We zijn rustig gebleven, het geduld was er, de spirit was er en uiteindelijk weet je dat je die goal gaat maken, want de kansen stapelen zich op, maar het bleef heel lang 0-0.'

Dat het zo lang 0-0 bleef, maar Ajax alsnog wist te winnen, stelt Ten Hag het meest tevreden. 'De rust bewaren is zeker een belangrijke factor en goede eigenschap voor een topploeg', aldus de trainer. 'In de eerste helft hadden we zeker in het eerste half uur niet bijster veel kansen, Timber twee keer en Antony twee keer, maar de eindpass was er net niet en we waren misschien ook wel te ongeduldig. Dat was in de tweede helft een stuk beter.'

'Extra knap dat je toch in de slotfase de wedstrijd wint'

Ten Hag is naar eigen zeggen niet boos geworden in de rust, ondanks de mindere eerste helft van zijn ploeg. Wat hij dan wel gezegd heeft? 'Dat je vooral het geduld moet hebben en nog eens een keer extra van kant moet wisselen, want de ruimtes lagen ook aan de andere kant.'

Dat het een lastige wedstrijd kon worden, daar had Ten Hag al wel rekening mee gehouden. 'Er is publiek in het stadion en onderin staat het allemaal heel dicht bij elkaar. Ze vechten om te overleven en als een wedstrijd dan lang op 0-0 blijft, dan gaan ze erin geloven. Dan is het ook extra knap dat je toch in de slotfase de wedstrijd wint', aldus Ten Hag.