Telegraaf: Brobbey op huurbasis terug naar Ajax, geen optie tot koop

door Terrence Riepma 485

Bron De Telegraaf

Telegraaf: Brobbey op huurbasis terug naar Ajax, geen optie tot koop

door Terrence Riepma 485

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey keert terug naar Ajax, zo maakt De Telegraaf bekend op maandagmiddag op basis van bronnen rondom de Amsterdamse club. De spits zal voor een half jaar worden gehuurd van RB Leipzig. Er is geen optie tot koop.

Brobbey vertrok in de zomer nog transfervrij bij Ajax nadat zijn contract afliep en hij meer speelminuten wilde krijgen. Met het oog op de concurrentiestrijd die hij aan zou moeten gaan met Sébastien Haller, die in januari 2021 voor een recordbedrag werd binnengehaald, besloot Brobbey te vertrekken.

RB Leipzig nam de 19-jarige in de zomer gratis over van de Amsterdamse topclub, maar in Duitsland kwam Brobbey nauwelijks tot speelminuten en moest hij het doen met enkele invalbeurten. Zodoende zou Brobbey ongelukkig zijn geraakt in Leipzig en terug willen keren naar Ajax, waar hij met name tijdens de Europa League-campagne van vorig seizoen indruk maakte door belangrijke doelpunten te maken.

Overmars maakt uitzondering voor Brobbey

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, houdt de deur normaliter gesloten voor jeugdspelers die de club transfervrij verlaten. Brobbey stond en staat er echter zo goed op bij de Amsterdammers, dat Overmars voor deze keer graag een uitzondering wilde maken. De topman en oud-profvoetballer ging de onderhandelingen aan met RB Leipzig en kwam tot een akkoord over een huurdeal voor het aankomende half jaar.

Daarbij zit geen optie tot koop, iets wat het management van Brobbey volgens Ajax-watcher Mike Verweij wel graag wilde. Doordat er geen optie tot koop is voor de jonge spits, zal een definitieve transfer op zijn vroegst pas in de zomer kunnen worden besproken tussen de clubs en de speler.

Brobbey kan bij Ajax in het begin van het volgende kalenderjaar een belangrijke rol vervullen. Haller zal dan afwezig zijn doordat hij voor Ivoorkust uitkomt tijdens de Afrika Cup in Kameroen. Het toernooi wordt gehouden tussen 9 januari en 6 februari. Mogelijk krijgt Brobbey dan een basisplaats bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties