Taylor begint tegen Heracles Almelo 'op tien', Salah-Eddine speelt als linksback

door Brent Tomassen 219

Taylor begint tegen Heracles Almelo 'op tien', Salah-Eddine speelt als linksback

door Brent Tomassen 219

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn heeft voor Kenneth Taylor als nummer tien gekozen voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De middenvelder krijgt hiermee de voorkeur boven Davy Klaassen, die op de bank begint. Verder hebben ook nieuwkomers Jakov Medić, Benjamin Tahirović en Branco van den Boomen een basisplaats.

Gerónimo Rulli is de doelman bij de Amsterdammers. De Argentijn staat in de belangstelling van Bayern München, maar Steijn houdt vast aan zijn eerste keuze op doel. Achterin spelen Devyne Rensch, Medić, Jorrel Hato en Anass Salah-Eddine. Voor laatstgenoemde is het zijn eerste officiële wedstrijd voor Ajax sinds zijn verhuurperiode bij FC Twente.

Op het middenveld spelen Tahirović, Van den Boomen en Taylor. De 28-jarige Van den Boomen speelde een aantal jaar in de jeugd van Ajax, maar brak toentertijd niet door. Afgelopen zomer haalde Ajax hem transfervrij vanuit Toulouse naar Amsterdam. Voor Tahirović worden het zijn eerste officiële minuten in het Ajax-shirt.

Voorin kiest Steijn voor Mohammed Kudus op rechts, Brian Brobbey is de spits en de nieuwe aanvoerder Steven Bergwijn zal vanaf links spelen. Carlos Forbs, eveneens een nieuwkomer, begint op de bank. Ook voor Olivier Aertssen, Christian Rasmussen, Kristian Hlynsson en Mika Godts, normaal gesproken speler van Jong Ajax, is een plek bij de wedstrijdselectie.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Medić, Hato, Salah-Eddine; Tahirović, Van den Boomen, Taylor; Kudus, Brobbey, Bergwijn.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.